Γαβρόγλου: Σκοταδιστική η απόφαση του ΣτΕ, δεν αμφισβητούμε τον κυρίαρχο ρόλο της Ορθοδοξίας

Γαβρόγλου: Σκοταδιστική η απόφαση του ΣτΕ, δεν αμφισβητούμε τον κυρίαρχο ρόλο της Ορθοδοξίας
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου eurokinissi

Ο υπουργός Παιδείας επέκρινε την απόφαση περί αντισυνταγματικότητας, αλλά τόνισε ότι το υπουργείο είναι σε συνεχή διαβούλευση με την εκκλησία

«Δεν αμφισβητούμε τον κυρίαρχο ρόλο της Ορθοδοξίας, απλά προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το μάθημα των θρησκευτικών, ώστε η σχολική πραγματικότητα να συμβαδίζει με την κοινωνική», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3.

Ο υπουργός επέμεινε στον χαρακτηρισμό «σκοταδιστική» για την απόφαση του ΣτΕ επισημαίνοντας ωστόσο, ότι δεν επηρεάζει πρακτικά τη διδασκαλία του μαθήματος, καθώς τα προγράμματα που διδάσκονται τώρα και στα επόμενα χρόνια βασίζονται σε άλλες αποφάσεις.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι σε συνεχή διαβούλευση με την Εκκλησία, για τον εκσυγχρονισμό του μαθήματος των θρησκευτικών, λαμβάνοντας υπόψη και τις συγκλίνουσες και τις αποκλίνουσες απόψεις. «Ο πυρήνας είναι το αίτημα του εκσυγχρονισμού και του εκδημοκρατισμού όλων των μαθημάτων ώστε να γίνουν ελκυστικά για τα παιδιά μας. Έχουμε μία ιστορικότητα να ενσωματώσουμε αλλά έχουμε κι ένα παρόν.

Η τεράστια πλειοψηφία των μαθητών ακολουθεί αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου. Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα είναι εκείνη, που σε συνεργασία με την κοινωνία, επιλύει τα επιστημονικά ζητήματα, χωρίς παρεμβάσεις από το κράτος και άλλους θεσμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα