Γεννηματά: Άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Γεννηματά: Άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καοι επικεφαλής της Δημοκρατικής συμπαραταξης Φώφη Γεννηματα,προκειμένου να την ενημερώσει για τις επαφές του στο Νταβός, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Τη θέση της για άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, επανέλαβε στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην γραμμή που χάραξε τις προηγούμενες ημέρες, μακριά όμως από την χθεσινή ένταση, κινήθηκε κατά τη συνάντηση που έιχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συζήτησε με τον πρωθυπουργό μόνο τα εθνικά θέματα, το Σκοπιανό και τις συζητήσεις με την Αλβανία.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε ξανά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι όπως φέρεται να είπε, ο Αλ. Τσίπρας προχώρησε σε συζητήσεις με τον Σκοπιανό ομόλογο του χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή.

Επανέλαβε επίσης ότι η διγλωσσία που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο εσωτερικό της με την αρνητική στάση στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και των παραγωγών του, δυσκολεύει την διαπραγμάτευση. Τέλος, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι η Φ. Γεννηματά επεσήμανε ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα, αλλά θα πρέπει και νομικά να υπάρξουν δεσμευτικές εγγυήσεις που θα απαλείφουν τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, κυρίως με την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα