Γεννηματά: Ας μη βιάζονται κάποιοι με σχέδια για εκλογικό νόμο και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Γεννηματά: Ας μη βιάζονται κάποιοι με σχέδια για εκλογικό νόμο και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
Η Φώφη Γεννηματά στην πρώτη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στην ΚΠΕ απέρριψε τα μέτωπα που προτείνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Αναφέρθηκε εμμέσως στα σενάρια να προταθεί από τη ΝΔ ο Βενιζέλος

Το “φλερτ” τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας προς το Κίνημα Αλλαγής απέρριψε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του Κινήματος και προειδοποιώντας ότι “προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν”.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στα σενάρια που είχαν αποκαλύψει το Ραδιόφωνο 24/7 και το News24/7 περί εισηγήσεων να προταθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τη ΝΔ, αλλά και στα σενάρια να μην προκύψει κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές και να στηθούν ξανά κάλπες, αυτή τη φορά με απλή αναλογική.

“Πολλοί κάνουν σχεδιασμούς με βάση τον εκλογικό νόμο και αναζητούν τους συσχετισμούς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ας μη βιάζονται, τίποτε δε θα γίνει αποσπασματικά και αποκομμένα από τις πολιτικές εξελίξεις” σημείωσε η κ.Γεννηματά και τόνισε: “Δεν είμαστε δεδομένοι ας το αντιληφθούν όλοι”.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε και στα όσα δήλωσε σήμερα ο κ.Βενιζέλος (σ.σ.: ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απουσίαζε από τη συνεδρίαση) σε συνέντευξη του στο Βήμα περί πολιτικής ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για ίσες αποστάσεις, καθώς εξάλλου δεν υπάρχει μέτρο που να μετρά την πολιτική απόσταση.

“Το Κίνημα οφείλει να αναδείξει ως ηγεμονεύουσα την προοδευτική πρόταση ως δύναμη αλλαγής και διακυβέρνησης. Να σπάσουμε τον κλοιό της απομόνωσης στον οποίο θέλουν να μας εγκλωβίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ”, υπογράμμισε η κ.Γεννηματά και στο ερώτημα τι σημαίνει νίκη για το ΚΙΝΑΛ και ποιος είναι ο πήχυς, απάντησε: “Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Να μπορεί η παράταξη να παρέμβει και να οδηγήσει τις εξελίξεις. Είτε συμμετέχοντας στην κυβέρνηση, είτε όχι, ζήτημα για το οποίο η λαϊκή ετυμηγορία θα έχει τον πρώτο λόγο”.

Σημείωσε επίσης ότι: “Η παράταξη μας δεν αρνήθηκε ποτέ να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά δε θα υποταχθούμε σε στρατηγικές διακυβέρνησης που αναπαράγουν κρίση”.

Τόνισε επιπλέον ότι “στις επόμενες εκλογές προέχει η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της καταστροφικής πολιτικής του” και δήλωσε: “Στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση και ζητάμε από τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την πολιτική της και να καταψηφίσουν τα κόμματα αυτής της αριστεροδεξιάς συμμαχίας”. Επανέλαβε επίσης τα περί φλερτ της κυβέρνησης με κομμάτι της δεξιάς, υποστηρίζοντας ότι “για αυτό καλύπτουν όλα αυτά τα χρόνια τις ευθύνες της κυβερνησης 2004-2007”.

Η κ.Γεννηματά όμως διευκρίνισε ότι το ναι σε ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυφασμένο με το ναι σε μία πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση και σχολίασε: “Όσοι επιδιώκουν απλή εναλλαγή στην εξουσία προσφέρουν κακή υπηρεσία”.

Επισήμανε ότι “Δεν είναι τυχαίο ότι στο όνομα της απαλλαγής από το ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί η ηγεσία της δεξιάς σε ένα δήθεν μέτωπο ευρωπαϊκών δυνάμεων, ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί σε ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη συντήρηση και ασκούν ασφυκτική πίεση η αλήθεια είναι στο χώρο μας” και τόνισε:

“Οι λαϊκομετωπικές συγκρούσεις είναι εντελώς ξένες με την παράδοση και διαδρομή της προοδευτικής παράταξης γιατί επιβάλλον βαθιές διαχωριστικές γραμμές στο λαό. Τα μέτωπα και οι μετωπικές συγκρούσεις είναι μακριά απο τη λογική της δικής μας παράταξης, η δική μας παράταξη ενώνει. Οι λαϊκομετωπικές στρατηγικές αναπαράγουν την πόλωση και το διχασμό και στρέφουν τη χώρα προς τα πίσω. Στόχος είναι να φύγουμε μπροστά. Πίσω είναι η ατέρμονη σκανδαλολογία η διχόνοια και η λογική θα σας πλήρωσουμε με το ίδιο νόμισμα. Μπροστά είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και η ψήφιση των θεσμών που κατοχυρώνουν τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα”.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι: “Η Ελλάδα πέτυχε όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε να ακολουθήσει τον αρχηγό της ΝΔ το ‘89 και προτίμησε να ασχοληθεί με το πρόγραμμα σύγκλισης και την ένταξη της Κύπρου, που οδήγησαν μετά επί Σημίτη σε Ελσίνκι και ΟΝΕ”.

Η κ.Γεννηματά εκτίμησε επομένως ότι: “Σε αυτές τις εκλογές η αντιπαράθεση θα γίνει ανάμεσα στις δυνάμεις της εθνικής συνεννόησης και στις δυνάμεις των μετώπων του διχασμού και της πόλωσης”.

Τόνισε επίσης απαντώντας σε όσους φλερτάρουν με τη ΝΔ: “Δε βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε το υπάρχον σύστημα που κάτω από την κυριαρχία των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης οδήγησε στην κρίση. Αυτή η πολιτική είναι που αδυνάτισε το ευρωπαϊκό όραμα. Έχουμε διαρκές μέτωπο απέναντι στις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας. Αγωνιζόμαστε για μία δημοκρατική Ευρώπη και μία νέα ανάπτυξη στον τόπο μας” και δήλωσε:

“Για αυτό απαιτείται ένα κύμα μεταρρυθμίσεων που μόνο εμείς μπορούμε να υπηρετήσουμε. Για αυτό ζητάμε την ανατροπή των συσχετισμών. Δε βρισκόμαστε εδώ για να υποταχθούμε στις σειρήνες του αριστερού και δεξιού λαϊκισμού. Στη συνείδηση του λαού δεν είμαστε μόνο δύναμη προοδευτικής αλλαγής και μεταρρύθμισης, είμαστε και δύναμη προοδευτικής και υπεύθυνης διακυβέρνησης”.

Ορισε ως προτεραιότητες την ελάφρυνση χρέους χωρίς νέες επιβαρύνσεις “και να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας αλλάζοντας τους όρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα”, καθώς και την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατώτατη εγγυημένη σύνταξη στα 500 ευρώ.

Η κ.Γεννηματά πρότεινε στην ΚΠΕ να εγκρίνει την πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου για το Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του πρώτου γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, καθώς και την επικύρωσης της σύνθεσης της νέας εκτελεστικής γραμματείας “μία συνθετική πρόταση με αναλογική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων”. Αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη για τη συγκρότηση του νέου φορέα. Το επόμενο διάστημα θα συγκροτηθούν οι τομείς πολιτικής και ως το τέλος του Ιουνίου με ευθύνη του γραμματέα και της ΕΓ, οι νομαρχιακές επιτροπές και δημοτικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ έδωσε το σύνθημα “οργάνωση στη βάση και εκλογική ετοιμότητα”.

Η σύνθεση της εκτελεστικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής:

Πρόεδρος – Γεννηματά Φώφη

Γραμματέας – Χριστοδουλάκης Μανώλης

Ανδρουλάκης Νίκος –  Π.Σ

Θεοχαρόπουλος Θανάσης – Π.Σ

Θεοδωράκης Σταύρος – Π.Σ

Καμίνης Γιώργος – Π.Σ

Παπανδρέου Γιώργος – Π.Σ

Αναστασοπούλου Ολυμπία

Αντωνίου Τόνια

Βαρδακαστάνης Γιάννης

Βλάχος Παναγιώτης

Γκαρής Γιώργος

Γραμματικάκης Γιώργος

Ελενόπουλος Γιώργος

Ζαρμπαλάς Σωτήρης

Καββαθάς Γιώργος

Καιλή Εύα

Καζά Γωγώ

Καρχιμάκης Μιχάλης

Κατσικαρέλης Λευτέρης

Κεγκέρογλου Βασιλης

Κίτσιος Βασίλης

Κορακίδης Οδυσσέας

Κουκουλόπουλος Πάρις

Κουντούρη Χριστίνα

Καπετανγιάννης Βασίλης

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

Λάμψα Πωλίνα

Λοβέρδος Ανδρέας

Μαργαρίτης Θόδωρος

Μαυρωτάς Γιώργος

Μειμάρογλου Γιάννης

Μενδώνη Λίνα

Μπατζελή Κατερίνα

Μπίστης Νίκος

Μπιτζάνης Κώστας

Μπουλμπασάκος Γιώργος

Όθωνας Μανώλης

Παγκάλου Έφη

Πανταζής Κώστας

Παπαδάκη Λίνα

Παπαθανάση Αφροδίτη

Παραστατίδης Στέφανος

Πολυζωγόπουλος Χρήστος

Πρωτόπαπας Χρήστος

Ράπτη Συλβάνα

Ρέππας Δημήτρης

Σαχινίδης Φίλιππος

Σκανδαλίδης Κώστας

Σπυρόπουλος Ανδρέας

Σπυροπούλου Ντίνα

Στοιμενίδης Ανδρέας

Τούντας Γιάννης

Τσιόδρας Δημήτρης

Χατζησωκράτης Δημήτρης

Χρηστίδης Παυλος

Χρυσοχοίδης Μιχάλης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα