Γεννηματά: Έχουμε μέτωπο με τη διπλή συντήρηση και το λαϊκισμό

Γεννηματά: Έχουμε μέτωπο με τη διπλή συντήρηση και το λαϊκισμό
ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα νίκης έστειλε από το Σπόρτνιγκ η Φώφη Γεννηματά, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά

Με τον αέρα της νικήτριας και της επόμενης αρχηγού της Δημοκρατικής Παράταξης εμφανίστηκε στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ, η Φώφη Γεννηματά, στην κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και δυναμικής επιστροφής στο προσκήνιο.

Την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας έθεσε ως βασικό στόχο του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια δεν μπορεί να βολευτεί ούτε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών του χώρου. Ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να μετατρέψει την παράταξη σε ένα άμορφο κόμμα του κέντρου “με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας”, όπως είπε χαρακτηριστικά, επιμένοντας στον σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα και την αυτόνομη πορεία της παράταξης.

Απαντώντας στο μείζον ερώτημα “με ποιον θα συνεργαστεί την επομένη των εθνικών εκλογών;”, η Φ.Γεννηματά υποστήριξε ότι θα ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς, ρωτώντας “ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης τι θα κάνουν; Τους αντιστρέφω το ερώτημα. Είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα και τη διακυβέρνηση με βάση προοδευτική ατζέντα”, με βάση το σχέδιο “Ελλάδα”. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν τον νέο φορέα, ώστε να έχει δύναμη να επιβάλλει “ μια εθνική γραμμή για τον τόπο”.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε από κοινού σ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δηλώνοντας ότι “καλύπτουν τις ευθύνες τους για τον εκτροχιασμό της οικονομίας, το έλλειμμα, το χρέος, τις τυχοδιωκτικές πολιτικές. Το φλερτ τους καλά κρατεί”. Εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι “έβαλε την θηλιά στον λαιμό του Ελληνικού λαού και οδήγησε σε μονιμοποίηση των μνημονίων και της επιτροπείας”, ενώ έβαλε στο κάδρο της χρεοκοπίας και την Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως “Η κρίση στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο. Διακυβέρνηση 2004 -2009 του κ.Καραμανλή”.

Σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί στην καρδιά των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε την πολιτική κληρονομία του Ανδρέα Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι με τον νέο φορέα “ανοίγει ο δρόμος για να φέρουμε πίσω αυτούς που απομακρύνθηκαν. Έχουμε μια αγκαλιά ανοιχτή και τα χέρια απλωμένα για όλους όσους παραπλανήθηκαν”.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε με τα βαρίδια του παρελθόντος , ανέφερε ότι “Έχουμε πάρει διαζύγιο οριστικά και αμετάκλητα με όλους εκείνους που με το ύφος και το ήθος της εξουσίας τους και κυρίως με τη στάση της ζωής τους και τις πράξεις τους έχουν προδώσει τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξής μας”. Επίσης, επανέλαβε ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα διαφθοράς θέτοντας ως προϋπόθεση για το μέλλον της παράταξης, αυτή να στηθεί στη βάση “μιας ηθικής πριν απ’ όλα και αυτό το λάβαρο σηκώνω: το ήθος στην πολιτική μαζί με την ανθρωπιά, μαζί με την πίστη στις αξίες μας και τις αρχές μας”.

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, υπενθύμισε ότι ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2015, ίσως την πιο δύσκολη στιγμή του, συμπληρώνοντας ότι “όχι μόνο μπήκαμε στη Βουλή, αλλά αυξήσαμε τα ποσοστά μας”, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και όσους συμμετέχουν σε αυτό, ζητώντας “καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε χωρίς κλυδωνισμούς, με αποφασιστικά βήματα. Να συνεχίσουμε πιο δυνατά, όλοι μαζί την νικηφόρα πορεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα