Γεννηματά: Κυβέρνηση περικοπών, ΝΔ υπέρ των ανισοτήτων

Γεννηματά: Κυβέρνηση περικοπών, ΝΔ υπέρ των ανισοτήτων

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ διαχώρισε τη θέση της κεντροαριστεράς τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ

Στη λογική της αυτόνομης πορείας της κεντροαριστεράς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά διαχώρισε τη θέση της τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατηγόρησε ότι συνεχίζει τις περικοπές στην κοινωνική πολιτική, όσο και από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία κατήγγειλε ότι θεωρεί τις ανισότητες φυσικές.

“Τέσσερα εκατομμύρια περίπου Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει περικοπές στην κοινωνική πολιτική. Περικοπές στο ΕΚΑΣ, στα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα θέρμανσης, την στήριξη των ανέργων”, δήλωσε η κ.Γεννηματά μετά την επίσκεψη της στη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς.

“Και από την άλλη μεριά, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο, ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτές και μιλά για δραστικές περικοπές στο δημόσιο τομέα, άρα και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής” συνέχισε.

“Για μας, για την κεντροαριστερά, ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τις ανισότητες και τις αδικίες, έχουμε δημιουργηθεί για να τις αντιμετωπίσουμε. Για να τις χτυπήσουμε και ιδιαιτέρα τώρα μέσα στην κρίση που έχουν μεγαλώσει”, προσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:

“Γι’ αυτό έχουμε παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για πραγματική αλληλεγγύη και κοινωνική προστασία σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Με το Σχέδιο Ελλάδα μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα με ασφάλεια από την κρίση και να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας για αλλαγή στο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα από 3,5% στο 2% του ΑΕΠ. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε πραγματικά αυτούς που έχουν ανάγκη και να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη για να βγούμε οριστικά από το αδιέξοδο και την κρίση”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φώφη Γεννηματά

ADVERTISING

SHARE: