Γεννηματά: Να κάνουμε σαφείς και ξεκάθαρες τις διαφορές μας από δεξιούς και αριστερούς λαϊκιστές

Γεννηματά: Να κάνουμε σαφείς και ξεκάθαρες τις διαφορές μας από δεξιούς και αριστερούς λαϊκιστές
PES 19-10-2017

Στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά και τα περιφερειακά ζητήματα που απασχολούν την Γηραιά Ήπειρο, όπως το προσφυγικό, η άμυνα και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτηση της στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες

“Δεν είναι δυνατόν εμείς οι σοσιαλιστές να επιτρέψουμε να σφραγίσει τη νέα σελίδα της Ευρώπης η ακροδεξιά”, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, συμπληρώνοντας ότι “αν δεν δεν κάνουμε κάτι και γρήγορα για τις διευρυνόμενες ανισότητες και αν δεν προχωρήσουμε σε ισχυρές αναδιανεμητικές πολιτικές για να μειωθούν οι ανισότητες αυτές, τότε όλα τα προηγούμενα θα είναι θεωρία και η Ευρώπη στην πράξη θα αργοσβήνει σε χέρια ακροδεξιά”.

Η Φ.Γεννηματά υποστήριξε ότι μόνο οι Σοσιαλιστές μπορούν να προσφέρουν αυτά που θέλουν οι πολίτες της Ευρώπης, δηλαδή ασφάλεια, αλληλεγγύη και δουλειές. Έτσι, προσέθεσε, “Θα πρέπει να κάνουμε σαφείς και ξεκάθαρες τις διαφορές μας από δεξιούς και αριστερούς λαϊκιστές και να του μιλήσουμε με κουβέντες καθαρές”.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι “ δεν προχωράμε ικανοποιητικά. Οι ροές προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί και πάλι τελευταία σε ανησυχητικό βαθμό. Χρειάζεται να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, αλλά και να υπάρξει δίκαιη κατανομή βαρών έτσι ώστε το Κοινό Σύστημα Ασύλου, να μην είναι γράμμα κενό.

Στο θέμα της ενταξιακής προόδου της Τουρκίας, η Φ.Γεννηματά τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα σοβαρά που τα γνωρίζουν όλοι όλοι, ζητώντας παράλληλα “να διατηρήσουμε ανοιχτή την διαπραγματευτική ενταξιακή διαδικασία και την προοπτική της πλήρους ένταξης της Τουρκίας, εφ’ όσον εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και προϋποθέσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα