Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έγινε γάτα Ιμαλαϊων

Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός έγινε γάτα Ιμαλαϊων
Political leaders' debate on primary sector and agricultural policy in Athens, Greec on Jan. 18, 2017 / , 143 , - () , , , 18 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα αγροτικά, αλλά και για το ΔΟΛ, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. "Εμείς δεν πηδήξαμε πάνω στα τρακτέρ", είπε χαρακτηριστικά

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα, αλλά και με αφορμή τις εξελίξεις στο ΔΟΛ, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την προ ημερησίας συζήτηση με θέμα τα αγροτικά, που πραγματοποιείται κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας.

“Εμείς έχουμε σταθεί στο πλευρό των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων” δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: “Οι αγρότες αυτή τη στιγμή συζητούν κινητοποιήσεις. Εμείς δεν πηδήξαμε πάνω στα τρακτέρ, όπως κάνατε εσείς. Ζητήσαμε αυτή τη συζήτηση στη Βουλή για να προβάλλουμε τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα”.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για απροκάλυπτο έλεγχο της ενημερώσης με αφορμή το γεγονός ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος αναλαμβάνει το ΔΟΛ. “Δεν καταφέρατε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channel και τώρα θα φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ news. Δεν καταφέρατε να βάλετε το Μουλόπουλο στο ΕΣΡ και τώρα το βάζετε στο ΔΟΛ. Και αφήστε τα αυτά περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα. Ένα χρεωμένο μέσο γίνεται υποχείριο της κυβέρνησης σας”, είπε η κ.Γεννηματά, προσθέτοντας:

“Ο πρωθυπουργός που βρυχάται για τη διαπλοκή, έγινε γάτα Ιμαλαϊων”.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η φράση “ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τη διαπλοκή” έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο αυτές τις ημέρες. Εκτίμησε ότι η κρίση του ελληνικού λαού για το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αμείλικτη και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα “ανοίξατε άλλη μία κοκκορομαχία με τον κ.Μητσοτάκη μπας και σωθείτε”.

Εξέφρασε την άποψη ότι η αξιολόγηση βρίσκεται στα πρόθυρα μίας συνθηκολόγησης ηττημένου και είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: “Χορεύετε στο ρυθμό των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και μας κουνάτε και το δάκτυλο;”

Κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι ήδη συζητά επώδυνα μέτρα, απλώς προσπαθεί να τα μεταθέσει για μετά το 2018 και υποστήριξε ότι η σημερινή πλειοψηφία στη Βουλή δεν έχει καμία νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του τόπου. “Δεν έχετε εντολή για μνημόνιο τρια plus ή για μνημόνιο τέσσερα, ούτε για μόνιμη επιτροπεία ή μόνιμο κόφτη”, είπε στον πρωθυπουργό.

“Και στους αγρότες τάξατε λαγούς με πετραχήλια και τους εξαπατήσατε” συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανταγωνίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αγροτών, ενός άλλοτε προνομιακού εκλογικού ακροατηρίου για το Κίνημα.

“Τα αδιέξοδα στον πρωτογενή τομέα έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ. Μέσα σε ένα χρόνο πήρατε τόσο πολλά μέτρα, που οι αγρότες νιώθουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα”, είπε η κ.Γεννηματά, απαριθμώντας συγκεκριμένα 12 μέτρα, που είναι δυσβάσταχτα όπως είπε για τους αγρότες. “Μετατρέψατε το αγροτικό εισόδημα σε επίδομα”, υποστήριξε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι το 2013-2014 εξασφαλίστηκαν έξι δισ ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη και ρώτησε τον πρωθυπουργό “γιατί δεν έχει ενταχθεί ούτε ένας νέος αγρότης στο πρόγραμμα, όχι να έχει κάνει αίτηση μόνο, αλλά να ενταχθεί”.

Τόνισε μάλιστα ότι: “Το ΠΑΣΟΚ στήριξε διαχρονικά τους αγρότες” και κατέθεσε μεταξύ άλλων τις εξής προτάσεις:

-Στα πέντε χρόνια εισφορών, οι αγρότες να πληρώνουν μόνο ένα

-Ο ΟΓΑ να παραμείνει ο ασφαλιστικός φορεάς των αγροτών και να καθιερωθεί η επέκταση του εργόσημου σε όλους τους αγρεργάτες ως ένα μέσο μείωσης εισφοροδιαφυγής

-Αντιμετώπιση κόκκινων δανειών του πρωτογενούς τομέα και καθιέρωση ακατάσχετου και για αγροτικές εκμεταλλεύσεις

-Αγροτικό πετρέλαιο, σύμφωνα με την τροπολογία που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη από το Νοέμβριο του 2015

-Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να αποφευχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις και να κλείσει η ψαλίδα των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι

-Δημιουργία ταμείου χρηματοδότησης επιχειρήσεων σε παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων

-Αποδοχή της τροπολογίας, που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη επτά φορές για το πρόβλημα μετακίνησης προσωπικού στον ΟΓΑ

Η κ.Γεννηματά εμφανίστηκε βεβαία ότι το 2017 θα είναι εκλογικό έτος και υποστήριξε ότι οι εκλογές δεν πρέπει να είναι άλλη μία χαμένη ευκαιρία, αλλά το 2017 να γίνει έτος ορόσημο για την Ελλάδα. Επανέλαβε την άποψη ότι μόνο με την υλοποίηση μίας εθνικής γραμμής θα αφήσει πίσω η χώρα τα μνημόνια. “Δείτε τι έγινε στην Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Η βάση για το επόμενο βήμα είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων”, είπε, καταλήγοντας: “Δυστυχώς ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης αρνούνται να κατανοήσουν τα αυτονόητα”.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα