Γεννηματά σε Αλιβιζάτο: Δεν τίθεται θέμα συνεδρίασης των υποψηφίων, δεν αποτελούν όργανο

Γεννηματά σε Αλιβιζάτο: Δεν τίθεται θέμα συνεδρίασης των υποψηφίων, δεν αποτελούν όργανο
Celebratory event for the 43rd anniversary of the founding of the Panhellenic Socialist Movement, in Athens,Greece on Sep. 3, 2017 / 43 , 3 , 2017. Sooc.gr

Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις για τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, μετά την επιστολή που απέστειλε στους υποψήφιους αρχηγούς, ο επικεφαλής της επιτροπής Διαδικασiών και Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος, με την συνάντηση που πρότεινε να οδηγείται σε ναυάγιο μετά την αρνητική απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε με αυστηρό ύφος στον καθηγητή, δείχνοντας σαφώς ενοχλημένη από τους χειρισμούς του, αρνούμενη την πρόσκληση για συνάντηση όλων των υποψηφίων, την επαναφορά εκ μέρους του της συζήτησης για την εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, αλλά και για την πρόταση να πάρει παράταση η προεκλογική περίοδος.

“Δεν τίθεται θέμα συνεδρίασης των υποψηφίων, δεν αποτελούν όργανο καθώς πέρα από τα άλλα, δεν υπάρχουν υποψήφιοι από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις που μετέχουν στο εγχείρημα”, αναφέρει στην απάντηση της η κ.Γεννηματά, αρνούμενη την πρόσκληση για συζήτηση μεταξύ όλων των υποψηφίων, ενώ του ζήτησε να προχωρήσετε σε διαβουλεύσεις για όλα τα τεχνικά ζητήματα, με τον κάθε ένα από τους υποψηφίους, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι “αρμόδια να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις για τα διαδικαστικά είναι η επιτροπή υπό την προεδρία σας”.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε έκπληκτη για την επιστολή του Ν. Αλιβιζάτου, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το γεγονός ότι αυτή διέρρευσε στα Μέσα Ενημέρωσης, τονίζοντας ότι η δημόσια συζήτηση για τα διαδικαστικά δεν βοηθάει το εγχείρημα της ενιαίας παράταξης.

“Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών”, επεσήμανε , συμπληρώνοντας ότι θέμα αναβολής των εκλογών έχει θέσει μόνο η Vodafone -που η προσφορά της σε κάθε περίπτωση είναι απαγορευτική-, ενώ έθεσε στο τραπέζι και το πολιτικό διακύβευμα της αναβολής, υποστηρίζοντας ότι η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους για το εγχείρημα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών και πρωτοβουλιών και να διερευνηθούν οι πρόσφορες και αναγκαίες λύσεις. Παράλληλα, διατύπωσε την άποψη ότι η ανακίνηση του θέματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν είναι παραδεκτή από την πλευρά της, καθώς “οι απαντήσεις και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν καταδείξει ότι μια τέτοια διαδικασία δεν παρέχει τα εχέγγυα του αδιάβλητου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα