Γεννηματά: Σε εκλογική ετοιμότητα το Κίνημα Αλλαγής

Γεννηματά: Σε εκλογική ετοιμότητα το Κίνημα Αλλαγής
Περιστέρι// Προσυνεδριακή ημερίδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα «Πολιτικές Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των Κοινωνικών Ανισοτήτων». Ομιλία της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά. Τρίτη 6 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) eurokinissi

Στην επαναβεβαίωση της αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής με στόχο να μπορέσει να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση προχώρησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σφραγίζοντας τις εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του νέου φορέα

«Εμείς βαδίζουμε στη δική μας λεωφόρο, έχουμε το δικό μας γαλαξία. Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση. Γι αυτό δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας , προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας» επέμεινε η κα Γεννηματά απαντώντας στις χθεσινές…επιθέσεις φιλίας, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε όψιμο το ενδιαφέρον των δύο προαναφερθέντων κομμάτων, υπενθύμισε πως «οι πλατείες και τα Ζάππεια κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση» και τόνισε πως με την ακραία πόλωση και τον διχασμό βάζουν και πάλι σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια.

Ακολούθως, η κα Γεννηματά προέταξε 12 + 1 κρίσιμα ζητήματα, όπως είπε χαρακτηριστικά, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας. Μίλησε για την ανάγκη υιοθέτησης εθνική γραμμή για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση δια της ελάφρυνσης του χρέους και της μείωσης του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, προέκρινε την αλλαγή του παραγωγικού και του αναπτυξιακού μοντέλου και τάχθηκε υπέρ ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. Επιπλέον,  επέμεινε για την αποτελεσματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ  και την προστασία της Α κατοικίας, τη μετατροπή του Υπερταμείου από Ταμείο εκχώρησης σε Ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας, τη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την αποκομματικοποίηση του κράτους, τη μεταρρύθμισης του κοινωνικού κράτους, την ενίσχυση των πολιτικών για την ένταξη των ανέργων, την αναβάθμιση του Εκπαιδευτικού Συστήματος,  την ενίσχυση των θεσμών της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου και τη στήριξη της νέας γενιάς. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε, εξάλλου, να κινηθεί επί τέλους η κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος χωρίς περαιτέρω εξωθεσμικούς και παραθεσμικούς πειραματισμούς.

Η επικεφαλής του Κινήματος γνωστοποίησε πως μετά το πέρας του Συνεδρίου θέτει το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. «Τα σύννεφα πάνω από την χώρα έχουν πυκνώσει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή», είπε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά, που απηύθυνε γενικό προσκλητήριο προς τα εκατομμύρια, όπως είπε, των αγνοημένων από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Εξάλλου, η κα Γεννηματά προανήγγειλε πως μετά το πέρας του Ιδρυτικού Συνεδρίου προχωρά η οργανωτική ανασυγκρότηση του νέου φορέα με το νέο γραμματέα, το ενιαίο πολιτικό κέντρο, με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία και τους ενιαίους τομείς, με ενιαίο γραφείο τύπου και εκπρόσωπο τύπου, αλλά και με την καθιέρωση εβδομαδιαίας κοινής συνεδρίασης του συντονιστικών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και μηνιαίας κοινής  συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. «Όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους» διεμήνυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στις αιτιάσεις για επίσπευση της ενοποίησης των συστατικών στοιχείων του νέου φορέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα