Γεννηματά: Τελείωσε ο μικρός και κακέκτυπος δικομματισμός

Γεννηματά: Τελείωσε ο μικρός και κακέκτυπος δικομματισμός
ΒΟΥΛΗ-OMΙΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018.(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής προέβλεψε ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι ακολουθεί όλο και πιο δεξιά πολιτική. Δήλωση με νόημα για την εθνική συνεννόηση, που "δεν ταυτίζεται κατ ανάγκην με κυβερνητικές συνεργασίες"

“Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού ανήκει οριστικά στο παρελθόν, οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν” εκτίμησε η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, εξαπολύοντας επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση και κάνοντας μία ενδιαφέρουσα αναφορά στο ζήτημα της εθνικής συνεννόησης, που ερμηνεύθηκε σε σχέση με τη στάση του Κινήματος μετεκλογικά.

Η κ.Γεννηματά προέβλεψε ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για έξοδο-μαϊμού από τα μνημόνια, υπό συνθήκες υποτέλειας, σκληρών μέτρων λιτότητας και κυριαρχία συντηρητικών πολιτικών. “Δεν οδηγούμαστε σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση γιατί η κυβέρνηση έχει υπογράψει για σκληρή επιτροπεία. Ο μόνος λόγος που η αξιολόγηση αυτή δεν προσέθεσε νέα μέτρα, είναι γιατί αυτά «απλόχερα» τα είχαν δώσει πριν”, είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. “Ειναι αργά για δάκρυα Αλέξη”, είπε μάλιστα χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ σχολίασε: “Η κοινωνική πολιτική Τσίπρα έγινε κυβερνητική φιλανθρωπία, μόνο λογαριασμό για την προικοδότηση απόρων κορασίδων όπως η Φρειδερίκη δεν έχετε κάνει ακόμη”.

Σχολίασε επίσης ότι: “Ο Τσίπρας εμφανίζεται να νουθετεί τις τράπεζες” και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε: “Δεν υπάρχει λόγοςνα κάνετε τον Πόντιο Πιλάτο. Εχετε αποκλεστική ευθύνη για ότι συμβαίνει σήμερα. Οποιος νοιάζεται δεν έχει παρά να στηρίξει την πρόταση μας για τους δανειολήπτες που επλήγησαν πραγματικά από την κρίση, διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και συγκρότηση διακομματικής για προτάσεις στήρξης των νησιών”.

Εξαπέλυσε όμως επίθεση και στη Νέα Δημοκρατία. “Η ΝΔ ακολουθεί όλο και πιο δεξιά πολιτική εγκλωβισμένη στις πιο συντηρητικές πολιτικές. Ο Μητσοτάκης αναφέρεται στα κίνητρα για τους πιο ισχυρούς και δεν αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι για τους πλειστηριασμούς αυτό που είπε η ΝΔ ήταν απλά να πάνε λίγο αργότερα για τα σπίτια των πιο αδύναμων. Δεν είναι τυχαίο ότι εμμένουν στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών και κυρίως για την παιδεία”, σημείωσε η κ.Γεννηματά.

Αντίθετα όρισε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής ως “ναι στη σύρρικνωση της σπατάλης  αλλά όχι των κοινωνικών δαπανών”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αναφορά της στην εθνική συνεννόηση και την ευθύνη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. “Η εθνική συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ ανάγκην με κυβερνητικές συνεργασίες γιατί πολύ απλά τις υπερβαίνει” είπε η κ.Γεννηματά, τροφοδοτώντας συζητήσεις για το σενάριο ψήφου ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ξεκαθάρισε εκ νέου προς πάσα κατεύθυνση ότι: “Όσοι αναζητούν βολικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα”, ότι το Κίνημα λέει όχι “σε όσους επιδιώκουν πολιτικά μέτωπα κάθε μορφής που διχάζουν” και ότι το μέτωπο για το Κίνημα Αλλαγής είναι διπλό, απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα