Γεννηματά: Τέλος στην εσωστρέφεια με προτάσεις κατά των ανισοτήτων

Γεννηματά: Τέλος στην εσωστρέφεια με προτάσεις κατά των ανισοτήτων
Εκδήλωση της ΟΤΟΕ στο Ινστιτούτο Γκαίτε, με θέμα " Νέες τεχνολογίες και επιπτώσεις στην απασχόληση". Τρίτη 13/2/2018. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Προτάσεις για την στήριξη των χαμηλόμισθων και τον συνταξιούχων θα καταθέσει σήμερα η Φώφη Γεννηματά, επιδιώκοντας να βάλει ένα τέλος στο κλίμα εσωστρέφειας που υπάρχει στην παράταξη

Με την παράθεση προτάσεων πάνω σε θέματα καθημερινότητας θα επιχειρήσει να εισέλθει στην τελική για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να διώξει πάνω τα «σύννεφα» που μαζεύτηκαν το τελευταίο διάστημα πάνω από τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο τελευταίος μήνας πριν το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής δεν ήταν ειδυλλιακός. Το ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προσέγγισαν αρκετές φορές με διαφορετικό σκεπτικό κομβικά θέματα, όπως το «Σκοπιανό» και το σκάνδαλο Novartis, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να υπάρξει εκνευρισμός και στα δύο στρατόπεδα. Τις δυσκολίες της συγκατοίκησης στον νέο φορέα επιδείνωσε και η διαφωνία στον τρόπο επιλογής συνέδρων για το Συνέδριο, που έχει ως αποτέλεσμα την «αποχή» της Σεβαστουπόλεως από την διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα μερίδας του κυριακάτικου Τύπου παρουσίαζαν τους συνεργάτες της Φ.Γεννηματά να εισηγούνται την διαγραφή από το Κίνημα Αλλαγής του Σταύρου Θεοδωράκη, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Παρά το άσχημα κλίμα των τελευταίων ημερών, οι εκατέρωθεν εξηγήσεις που δόθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι διαβεβαιώσεις ότι το πείραμα του ενιαίου φορέα θα προχωρήσει, ηρέμησαν τα πνεύματα.   

Όπως αναφέρουν συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και από εδώ και εμπρός η Φώφη Γεννηματά θα ασχοληθεί με την πολιτική θωράκιση του Κινήματος Αλλαγής. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την κατάθεση πολιτικών προτάσεων για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Έτσι, σήμερα, στις 18.30, στο νέο δημαρχείο Περιστερίου, η Φ.Γεννηματά θα είναι η βασική ομιλήτρια σε προσυνεδριακή ημερίδα με θέμα «Πολιτικές Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των Κοινωνικών Ανισοτήτων».

Όπως αναφέρουν από το στενό της περιβάλλον, θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Μάλιστα, αναμένεται να εστιάσει σε τρεις: Πρώτη, η αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως διευκρινίζουν οι συνεργάτες της, αυτό θα μπορέσει να γίνει ρεαλιστικά πράξη μόνο αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους. Η δεύτερη πρόταση, έχει να κάνει με την παροχή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος 500 ευρώ προς τους συνταξιούχους και η τρίτη, με την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη νέων εργαζομένων, όπως για παράδειγμα την μείωση της φορολογίας τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα