Γεωργιάδης: Δεν κρατιέμαι να ψηφίσω την τροπολογία για τις απεργίες

Γεωργιάδης: Δεν κρατιέμαι να ψηφίσω την τροπολογία για τις απεργίες
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις", την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Καταλόγισε «κοροϊδία» στον ΣΥΡΙΖΑ. Έντονη αντιπαράθεση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αποσυρθείσα τροπολογία.

Την αδημονία του να υπερψηφίσει την – προσωρινώς αποσυρθείσα – τροπολογία που αυστηροποιεί το πλαίσιο για την κήρυξη απεργίας στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εκδήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το πρωί ξύπνησα με μεγάλη χαρά. Ερχόμουν στη Βουλή και δεν κρατιόμουν να ψηφίσω την τροπολογία» απεκάλυψε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην Ολομέλεια τα Βουλής για το ζήτημα της απαρτίας τουλάχιστον 50% στην κήρυξη απεργιών. Συμπλήρωσε, μάλιστα, στο ίδιο πνεύμα ότι περίμενε χρόνια για να ψηφίσει την εν λόγω τροπολογία. Άσκησε, όμως, και έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την προώθησή της ρύθμισης κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. «Έκανα λάθος, που γράφτηκα στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ και ήθελα το 50% + 1 για τις απεργίες. Δεν ήξερα ότι έκανα λάθος. Αν ήθελα να καταργηθούν οι απεργίες στην Ελλάδα έπρεπε να γραφτώ στον ΣΥΡΙΖΑ…» συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τους «ανθρωπάκια και ξεφτίλες». Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε σε ηπιότερους τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος παραδέχτηκε ότι η τροπολογία αποτελεί βήμα υποχώρησης στις πιέσεις των δανειστών και του καταλόγισε αντιεργατικές προθέσεις.  «Είστε υπέρ της γενικής διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, γι’αυτό χαίρεστε με το σημερινό βήμα υποχώρησης» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα