Γεωργιάδης για Ντυνάν: Αν έχω ποινικές ευθύνες να δικαστώ

Γεωργιάδης για Ντυνάν: Αν έχω ποινικές ευθύνες να δικαστώ
Η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014 θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της εξέτασης μάρτυρος. Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Παραδέχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή πως ικανοποίησε αιτήματα της Τράπεζας Πειραιώς για απομάκρυνση του Ανδρ. Μαρτίνη και υπογραφή εμπιστευτικού μνημονίου για την εκχώρηση του νοσοκομείου.

Την πρόθεσή του να οδηγηθεί σε δικαστήριο σε περίπτωση που η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κρίνει ότι έχει ευθύνες για το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν εκδήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τα μέλη της επιτροπής να μην επιχειρήσουν να τον στιγματίσουν υπονοώντας ότι κρύβεται πίσω από την παραγραφή των σχετικών αδικημάτων.

«Θεωρώ ότι έχω απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Αν παρ’ ελπίδα η πλειοψηφία της Επιτροπής κρίνει ότι έχω ποινικές ευθύνες για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν αιτούμαι τη χρήση του άρθρου 86 παράγραφος 5 και ζητώ την άμεση παραπομπή μου σε ειδική δικαστική επιτροπή για να δικαστώ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σε γραπτή του δήλωση μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης κατάθεσης που έδωσε στα μέλη της Εξεταστικής. Εξήγησε δηλαδή ότι εάν η πλειοψηφία κρίνει πως έχει ποινικές ευθύνες που έχουν όμως παραγραφεί λόγω του άρθρου 86, τότε παραιτείται του δικαιώματος της παραγραφής και ζητεί να ενεργοποιηθεί η σχετική διάταξη προκειμένου «να μην μείνει καμία σκιά» ως προς το ότι τήρησε απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. «Δεν επιθυμώ να επιτρέψω στην πλειοψηφία της Επιτροπής να με στιγματίσει υπονοώντας ότι έχω ποινικές ευθύνες και κρύβομαι από την παραγραφή» ανέφερε.

Κατά την κατάθεση του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ικανοποίησε το αίτημα του τότε ισχυρού άνδρα της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, για την απομάκρυνση του προέδρου του Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη αλλά και για τον εμπιστευτικό χαρακτήρα του τριμερούς μνημονίου που συνυπέγραψε με το πιστωτικό ίδρυμα και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την εκχώρηση του ιδρύματος σε ιδιώτες.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως το Σύνταγμα απαγόρευε την εκχώρηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν αλλά υποστήριξε ότι με τις αποφάσεις του εκχωρήθηκε μόνο το νοσοκομείο και όχι το ίδρυμα ως οντότητα. Όταν όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής του παρουσίασε γνωμοδότηση του ΝΣΚ καθώς και έγγραφη αναφορά του πρώην υπουργού Υγείας που ταυτίζουν το κοινωφελές ίδρυμα με το νοσοκομείο ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε ότι ως υπουργό δεν τον ενδιέφερε αυτό το ζήτημα. Αντέτεινε, όμως, ότι τα δικαστήρια δικαίωσαν τις αποφάσεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα