Γεωργιάδης για Προεδρία Δημοκρατίας και τα σενάρια για Ευάγγελο Βενιζέλο

Γεωργιάδης για Προεδρία Δημοκρατίας και τα σενάρια για Ευάγγελο Βενιζέλο
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης Nick Paleologos / SOOC

"Εάν ρωτούσαν εμένα εάν ο κ.Βενιζέλος μπορεί να παίξει διάφορους ρόλους, προφανώς η γνώμη μου θα ήταν θετική", είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς από το Ραδιόφωνο 24/7 εάν θα μπορούσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει ακόμη και πολιτειακό αξίωμα. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν μπαίνει σε σενάρια

“Αυτά που γράφει ο Αντώνης Σαμαράς στο άρθρο του, τα ίδια μοταμό έχει πει στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει γιατί έχει γίνει όλος αυτός ο θόρυβος”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή των Βασίλη Σκουρή- Αγγελικής Σπανού.

Σημείωσε πως “αυτό που έγραψε ο Σαμαράς και είπε ο Μητσοτάκης, δεν έχει να κάνει με την αυτοδυναμία, αλλά με την ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις είτε υπάρχει αυτοδυναμία είτε όχι. Θέλουμε για παράδειγμα την αλλαγή του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια, αυτό θέλει 180 ψήφους. Πως θα το κάνουμε χωρίς το Κίνημα Αλλαγής; Γιατί έχουμε και κάποιον άλλον που μπρούμε να συμφωνήσουμε σε πέντε πράγματα;”.

Υπενθύμισε ότι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνυπήρξαν τόσο στην κυβέρνηση Παπαδήμου όσο και στην κυβέρνηση Σαμαρά. “Με τον Βενιζέλο έχω συνεργαστεί πολύ, στενά και στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Είναι δυνατόν να κάνω σήμερα ότι δεν τον ξέρω; Και τον ξέρω και τον εκτιμώ. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθει στη ΝΔ; Απαντώ: όχι”, είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε ο κ.Βενιζέλος να είναι υποψήφιος με στήριξη της ΝΔ ακόμη και για πολιτειακό αξίωμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: “Ο Βενιζέλος είναι ένας άνθρωπος του οποίου τις πολιτικές ικανότητες προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ. Αυτό τώρα σημαίνει προφανώς οτι εάν ρωτούσαν εμένα – δεν αποφασίζω εγώ για αυτά τα θέματα- εάν ρωτούσαν εμένα εάν ο κ.Βενιζέλος μπορεί να παίξει διάφορους ρόλους, προφανώς η γνώμη μου θα ήταν θετική. Τον θεωρώ ικανό.”

Στην επισήμανση ότι η ερώτηση αφορούσε ειδικά πολιτειακό αξίωμα, ο κ.Γεωργιάδης έσπευσε να διεκρινίσει: “Δε θέλω να μπω τώρα σε σενάρια, γιατί σας είπα εγώ δε θα αποφασίσω τώρα για αυτά. Εγώ μιλάω γενικά και επί της αρχής. τον θεωρώ ικανό πολιτικό πρόσωπο. Τώρα απο κει και πέρα τι θα φέρει το μέλλον… Σε κάθε περίπτωση πάντως τον αντιμετωπίζω ως πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ως μέλος της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής. Όχι σαν κάτι χωριστό. Δεν κάνουμε συμφωνίες και συζητήσεις με τον καθέναν σε προσωπικό επίπεδο. “

Δήλωσε επίσης: “Το ΚΙΝΑΛ είναι ενας εταίρος στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας και στην ευρωπαική της πορεία. Είχαμε συγκυβέρνηση δύο χρόνια για αυτό το λόγο” και απάντησε στο Γιάννη Ραγκούση: “Η κυβέρνηση Παπαδήμου στην οποία εγώ είχα υπουργό το Χρυσοχοίδη δεν μετείχε ο Ραγκούσης με υφυπουργό από το ΛΑΟΣ; Δεν έχω καταλάβει γιατί πράγματα που έχει λύσει η Ιστορία τώρα δημιουργούν συζήτηση”. Ενώ για την αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη σχολίασε: ” Ήταν συνεπής ως προς την αντίθεση του σε αυτές τις συνεργασίες στο παρελθόν άρα αυτή τη γνώμη εξέφραζε πάντα ο άνθρωπος”.

Ως προς το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου δεξιού κόμματος και την κίνηση της Κατερίνας Παπακώστα είπε: “Εάν η κ.Παπακώστα θέλει να ηγηθεί ενός κόμματος πολύ ευχαρίστως και θα κριθεί και αυτή στις κάλπες όπως και εγώ όπως και όλοι, ευπρόσδεκτο”.

Δήλωσε επίσης: “Επειδή τον χώρο της δεξιάς τον ξέρω κάπως καλά, καμία σπουδαία κινητικότητα δεν υπάρχει. Υπάρχειο ΛΑΟΣ του φίλου μου του Γιώργου του Καρατζαφέρη δεν βλέπω να έχε ελπίδες εισόδου στη Βουλή. Υπάρχει το κόμμα του Φαήλου Επίσης στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται πολύ μακριάαπό το στόχο του 3%. Από τα κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ αυτό που πάει καλύτερα είναι του Βελόπουλου που κυμάινεται στο 1,5% δλδ πόρρω απέχει από το στόχο της εισόδου στη Βουλή. Δε βλέπω κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό στο χώρο της δεξιάς πέραν της ΝΔ.”

Σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη: “Το ερώτημα στις εκλογές θα είναι ναι ή όχι στον Τσίπρα. Σε αυτό το ερώτημα σας το λέω ως δεξιός από τα γεννοφάσκια μου, δεν υπάρχει δεξιός που θα πάει στην κάλπη και δε θα πει όχι στον Τσίπρα. Μη σας πω και ο Καρατζαφέρης και ο Φαήλος στο παραβάν θα ψηφίσουν Μητσοτάκη”. Σημείωσε επίσης: “Η ψήφος προς το Μητσοτάκη θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που σήμερα νομίζετε. Γιατί ο Τσίπρας έχει γίνει τόσο πολιτικά τοξικός.”

Ο κ.Γεωργιάδης δεν απέκλεισε εκλογές με αφορμή το Σκοπιανό, εκτιμώντας ότι ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί απλά να μην ψηφίσει τη συμφωνία και να μην αντιδράσει με άλλο, αφήνοντας ανοιχτό το εάν η ΝΔ θα κάνει πρόταση μομφής. “‘Όταν λέει θα κάνει ότι μπορεί προφανώς αυτό είναι… εάν ο Καμμένος νομίζει ότι θα πειστεί έστω ένας Ελληνας που δε θέλει το όνομα Μακεδονία ότι εντάξει εγώ παιδιά δεν το ψηφίζω αλλά το ψήφισε ο Θεοδωράκης και κάνω την καρδιά μου πέτρα, ε θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις ο Καμμένος;” είπε.

Δήλωσε επίσης ότι όποιος στηρίξει τη συμφωνία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και αναφερόμενος στη στάση του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι “εάν είναι ένα πράγμα θα πρέπει να έρθει στη βουλή με μία γραμμή” και υπενθύμισε ότι η ΔΗΣΥ έχει κάνει δήλωση στη Βουλή ότι εάν νομοσχέδιο δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη και ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν το ψηφίζει.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Ραδιόφωνο 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα