Γεωργιάδης: Γίνονταν ρουσφέτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Γεωργιάδης: Γίνονταν ρουσφέτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Καμμένο, για θέματα αρμοδιότητάς του της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Παραδέχτηκε ότι και επί των ημερών του λειτουργούσε το σύστημα παράκαμψης (by pass) στις προσλήψεις. Χαρακτήρισε πλαστά όλα τα στοιχεία εναντίον του και κατήγγειλε "σκευωρία" από τον Π. Πολάκη

Το σύστημα ρουσφετιών που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την αποκαλυπτική παραδοχή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου ότι στο κέντρο λειτουργούσε το σύστημα by pass για την παράκαμψη διαδικασιών προκειμένου να διατίθενται εργαζόμενοι στα πολιτικά γραφεία ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι η πρακτική ήταν γνωστή. “Με ρωτάτε εάν γίνονταν ρουσφέτια στην Ελλάδα;” διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαιώνοντας το σύστημα των ρουσφετιών που επικρατούσε στο κέντρο. Ισχυρίστηκε, όμως, ότι τώρα γίνονται περισσότερα ρουσφέτια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Είχα δικαίωμα να προσλάβω στο γραφείο μου όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ”

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι από τους 23 διορισθέντες που φέρονται να προσελήφθησαν παρανόμως οι 13 βρέθηκαν στο γραφείο του. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν είχε την παραμικρή παρέμβαση στο διορισμό τους αλλά παραδέχτηκε τελικά ότι τους γνώριζε από πριν. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο κ. Γεωργιάδης είχε ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τίποτα και για τους 23.

Στην καταθεσή του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μάλιστα, ότι είχε κάθε δικαίωμα να μετακινήσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα στο γραφείο μου. “Είχα δικαίωμα να πάρω όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ” ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπερασπίστηκε, μάλιστα, εργαζόμενες του γραφείου του που βρέθηκαν εκεί χωρίς να έχουν σχετικά προσόντα (ακόμη και με τίτλους aerobic ή ναυτικής ιστορίας). Αντέτεινε, μάλιστα, ότι οι συγκεκριμένες εργαζόμενες έχουν πάρει συνεντεύξεις από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους διάσημους πολιτικούς.

Ο πρώην υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε, όμως, ότι δεν γνωρίζει πως πληρώνονταν οι 13 εργαζόμενοι που είχαν μετακινηθεί στο γραφείο του. Τόνισε, όμως, ότι αποδέχεται τον ισχυρισμό παραγόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ που ισχυρίζονται ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα πληρώθηκαν από υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών.

“Ψεύτικο το έγγραφο με τους διορισμούς – Πλαστογραφημένο το ηχητικό ντοκουμέντο”

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε “σκευωρία” τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Εξεταστική για παρεμβάσεις του στα ρουσφέτια του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι είναι “κατασκευασμένο” το έγγραφο που περιγράφει τα αιτήματα για διορισμό προσώπων στο γραφείο του. Επίσης χαρακτήρισε “πλαστογραφημένο” το ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ να συνομιλεί με συνεργάτη του για ρουσφέτια. Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε, μάλιστα, έγγραφο της Αστυνομίας που έχει ο ίδιος στα χέρια του αλλά δεν το έχει η Εξεταστική και το οποίο αποφαίνεται ότι το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι προϊόν συρραφής. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι οι κατηγορίες εναντίον του έχουν “κατασκευαστεί” από ένα στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ ονόματι Γιαννακουλόπουλο, κατ’εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα