Γεωργιάδης: ‘Μιλημένοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis’

Γεωργιάδης: ‘Μιλημένοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis’
Φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση

Κατήγγειλε συκοφαντία και επιτέθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς που διερευνά το σκάνδαλο. Καταλόγισε στον  αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο ότι συνομίλησε 25 φορές με την εισαγγελέα

Ψευδείς χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τις καταγγελίες των προστατευόμενων μαρτύρων περί χρηματισμού του από τη Novartis καταγγέλλοντας «σκευωρία» από «ψευδομάρτυρες» με κεντρικό πρόσωπο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Επί των ημερών μου δεν δόθηκαν 65 εκατ. ευρώ στη Novartis» ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι κατηγορείται πως πήρε μίζα 2 εκατ. ευρώ για την επίσπευση της καταβολής οφειλών προς την πολυεθνική του φαρμάκου που δεν έγινε όμως “ποτέ”.

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι επί των ημερών του υπήρξαν αυξήσεις τιμών στα φάρμακα της Novartis. Υποστήριξε όμως ότι αυτό δεν το αποφάσισε ο ίδιος ως υπουργός Υγείας αλλά οι αρμόδιες επιτροπές και ότι από τις αυξήσεις αυτές δεν ευνοήθηκε καμία εταιρεία. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων της Novartis έχουν γίνει και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ψευδείς, όμως, και τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία περί εμπλοκής του στο σχέδιο «Harvard Project» για την είσοδο στην ελληνική αγορά φαρμάκων της Novartis. «Απλώς εφάρμοσα το μνημόνιο που ήμουν υποχρεωμένος να εφαρμόσω» τόνισε.

Εξαπέλυσε, όμως και επίθεση στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τις έρευνές της στο σκάνδαλο της Novartis. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικά 25 φορές με την κυρία Τουλουπάκη. Ζήτησε δε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του κ. Παπαγγελόπουλο.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο ίδιος διαφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που διαπιστώνει ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας. «Θέλω να χρησιμοποιήσω τις ρήτρες του νόμου Καστανίδη για να ζητήσω να δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από την παραγραφή της απιστίας» είπε ο κ. Γεωργιάδης και κατηγόρησε την συμπολίτευση ότι εξαίρεσε από την προανακριτική το φερόμενο αδίκημα της απιστίας για καλύψει τον πρώην υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. “Θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ” ανέφερε.

Υποστήριξε δε ότι ο αντιπρόεδρος της Novartis K. Φρουζής τον κατηγορούσε πως επηρέαζε τις τιμές των φαρμάκων της εταιρείας του προς τα κάτω. Ανέφερε δε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ως αξιωματική αντιπολίτευση τις περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη. «Εμείς είχαμε εχθρούς τους φαρμακοβιομηχάνους» είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητούσε 500 εκατ. ευρώ περισσότερα για τη Novartis.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα