Γεροβασίλη: Άμεσα η δημοπράτηση του έργου της ηλεκτρονικής αξιολόγησης

Ημερίδα για την αξιοποίησ των ακινήτων των ταμείων και του ΟΑΕΔ. Τρίτη 31/10/2017.
Ημερίδα για την αξιοποίησ των ακινήτων των ταμείων και του ΟΑΕΔ. Τρίτη 31/10/2017. EUROKINISSI

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναγνώρισε δυσλειτουργίες στη διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο. Διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η υποχρεωτική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων

Την άμεση δημοπράτηση του έργου της ηλεκτρονικής αξιολόγησης στο Δημόσιο προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης η οποία παραδέχτηκε, πάντως, ότι η πρώτη αξιολόγηση (για το έτος 2016) δεν ολοκληρώθηκε έτσι όπως θα ήθελε η κυβέρνηση.

«Το έργο της ηλεκτρονικής αξιολόγησης δημοπρατείται άμεσα και θα είναι ολοκληρωμένο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» είπε η κυρία Γεροβασίλη στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά. Σημείωσε, μάλιστα, ότι στόχος της ηλεκτρονικής αξιολόγησης είναι να ξεπεραστούν οι δυσχέρειες και οι αγκυλώσεις που προκλήθηκαν στην πρώτη διαδικασία αξιολόγησης που διενέργησε στο Δημόσιο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πραγματικά, όλα τα βήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως θα θέλαμε» παραδέχτηκε η υπουργός αναφερόμενη στο ζήτημα της συλλογής στοιχείων για την αξιολόγηση και ανέφερε ότι υπήρξαν πολλές αντιστάσεις από τους συνδικαλιστές. Ακόμη και οι υπηρεσίες από τις οποίες ζητήθηκαν στοιχεία «μαθημένες από παλιά, έστειλαν ό,τι ενδεχομένως ήταν πιο πρόχειρο ή ό,τι ενδεχομένως μπορούσαν να δώσουν εκείνη την ώρα» είπε. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση και τα καταφέρνει. Τόνισε, δηλαδή, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι κρίσεις προϊσταμένων και έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι γενικοί διευθυντές. «Μέχρι τους επόμενους μήνες και ανά τρίμηνο, θα αξιολογηθεί η κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας και έτσι η επόμενη αξιολόγηση -δηλαδή για το έτος 2017 - θα γίνει με προϊσταμένους οι οποίοι έχουν περάσει αντικειμενικές διαδικασίες, που για πρώτη φορά κάνουμε εμείς μετά από καμιά δεκαριά χρόνια» τόνισε.

Παράλληλα, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης -απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ Κωνσταντίνου Μπαργιώτα- υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει τεθεί σε λειτουργία η υποχρεωτική διακίνηση εγγράφων με ηλεκτρονικό τρόπο.

ADVERTISING

SHARE: