Για ακροδεξιό παραλήρημα κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σαμαρά με αφορμή άρθρο του για τη Νovartis

Για ακροδεξιό παραλήρημα κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σαμαρά με αφορμή άρθρο του για τη Νovartis
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Την αντίδραση της Κουμουνδούρου προκάλεσε άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στους Financial Times, στο οποίο ο Σαμαράς υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας προσπαθεί μέσω Νovartis να πλήξει τους αντιπάλους του

Για ακροδεξιό παραλήρημα του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στους Financial Times όπου υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί μέσω της υπόθεσης Novartis να πλήξει τους αντιπάλους του.

Ο κ.Σαμαράς ειδικότερα υποστηρίζει: “Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών που έχει εφαρμόσει τα τελευταία τρία χρόνια. Η δημοτικότητά του είναι στο ήμισυ αυτού που ήταν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ενώ η Νέα Δημοκρατία, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, βρίσκεται πολύ μπροστά στις κάλπες. Ένας απελπισμένος Τσίπρας αποφάσισε, ως έσχατη λύση, να ξεκινήσει μία προσπάθεια εξάλειψης των πολιτικών του αντιπάλων”.

O πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει επίσης: “ Επιβεβαιωμένος θαυμαστή του Φιντέλ Κάστρο και του Ουγκό Τσάβες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, από ένα διεθνές σκάνδαλο του τομέα της υγείας, σε μία ευκαιρία για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Εγώ και ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, και οκτώ ακόμη ανώτατα στελέχη πολιτικοί, έχουν αναφερθεί σε μια έκθεση κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα. Κατηγορούμαστε με βάση αόριστων και αβάσιμων ισχυρισμών που έγιναν από τρεις “προστατευόμενους”μάρτυρες. Προφανώς, το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία”.

O κ.Σαμαράς κλείνει το άρθρο του γράφοντας: “Η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης με δημαγωγούς που προσπάθησαν να επωφεληθούν από τη δημοκρατική κυριαρχία για να εγκαταστήσουν ένα Λατινοαμερικανικού τύπου καθεστώτος λαβύρινθου στην Ελλάδα Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να κερδίσουν”, χρησιμοποιώντας ακόμη πιο σκληρούς τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ.Τσίπρα.

Το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο «εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες» κι αν είναι” ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

“Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων. Επισημαίνουμε, όμως, ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι θα τον διαβάσουν και Αμερικάνοι…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα