Για την επιτροπή εξοπλισμών ο Καμμένος στο Μαξίμου

Για την επιτροπή εξοπλισμών ο Καμμένος στο Μαξίμου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετέβη στο Μαξίμου την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και συνάντησε τον πρωθυπουργό, ώστε να τον ενημερώσει για τα όσα διημείφθησαν στη διακομματική για την αναβάθμιση των F-16

Mε βασικό θέμα την πλήρη ενημέρωση του πρωθυπουργού για όσα έλαβαν χώρα στη διακομματική της Βουλής σχετικά με την αναβάθμιση των F-16, βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος στο Μαξίμου. 

Την ίδια στιγμή Κώστας Κατσίκης και Δημήτρης Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουν μπει στο στόχαστρο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η στάση των δύο αποτέλεσε και αυτό ένα από τα αντικείμενα της συνάντησης που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Ο τελευταίος μετέβη στο Μαξίμου ενώ συνεδρίαζε ακόμη το Πολιτικό Συμβούλιο και συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά. Είναι η δεύτερη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών μέσα σ’ ένα δεκαήμερο.

Η συνάντηση έγινε υπό την σκιά της παραπομπής του Κ. Κατσίκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής έπειτα από αίτημα 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας του Δ. Καμμένου μαζί με φερόμενο ως χρυσαυγίτη της Δράμας. Για την υπόθεση του μάλιστα 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πλειονότητά τους οι ίδιοι που ζήτησαν και την παραπομπή Κατσίκη με αφορμή την ομιλία του στην Βουλή για την αναδοχή και τα ομόφυλα ζευγάρια , ζητούν εξηγήσεις.

Πάντως, στη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου δεν αποκλείεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις περί το Σκοπιανό δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Σόφια για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Το πολιτικό συμβούλιο συζήτησε για θέματα αυτοδιοίκησης και ενέκρινε με σχετική άνεση την εισήγηση για την συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου στις εκλογές στους δήμους και τις περιφέρειες. Για την προώθηση συμμαχιών με στελέχη και του προοδευτικού χώρου θα συγκροτηθεί ειδική κομματική επιτροπή. Το θέμα θα συζητηθεί και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ -όπου ενδεχομένως να εκδηλωθούν αντιρρήσεις από κάποιους από τους 53- ώστε να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα. Μεσοβδόμαδα αναμένεται συνεδρίαση και του υπουργικού συμβουλίου για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα