Για ‘ξεφτίλα’ της Eurovision μίλησε ο Κουτσούμπας

Για ‘ξεφτίλα’ της Eurovision μίλησε ο Κουτσούμπας
Συζήτηση, για δεύτερη ημέρα, στην Ολομέλεια ατης Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", το Σάββατο 21 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ για τη νίκη της Ουκρανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού. Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Ολαντ για τα αντιλαϊκά μέτρα 

“Κύριοι της κυβέρνησης είστε άπαικτοι. Υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίκτες”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση επί του δεύτερου πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

“Η πολιτική σας σπρώχνει ακόμη πιο βαθιά στην ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που θα αναγκαστούν να σφίξουν το ζωνάρι για να πληρώσουν τους τάχα κοινωνικούς δίκαιους φόρους σας”, τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αντέκρουσε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι η Ευρώπη αλλάζει στάση. “Η στάση της ΕΕ δε μεταλλάχθηκε τα χρόνια της κρίσης, ανέκαθεν ήταν μονόδρομος για μονοπώλια. Η ΕΕ είναι ο ευρωπαικός χωροφύλακας των κερδών των μεγάλων επιχεριρηματικών ομίλων. Δεν άλλαξε στάση απέναντι στον ελληνικό λαό όπως κοροϊδευε ο πρωθυπουργός. Στη χώρα τους υλοποιούν  τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα, πρώτος και καλύτερος ο φίλος της κυβέρνησης Ολάντ, που έχει απέναντι του το σύνολο του γαλλικού λαού, γιατί τα αντεργατικά μέτρα αφορούν γενιές και γενιές” εξήγησε.

Με αφορμή τη βράβευση της Ουκρανίας ο κ.Κουτσούμπας μίλησε για “ξεφτίλα της Eurovision“, συνδέοντας το αποτέλεσμα με τους ανταγωνισμούς Δύσης και Ρωσίας για την ενέργεια.

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι παλεύει για να ξεπεράσει την κρίση του ο καπιταλισμός. “Λέει ότι η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ δεν είναι εύκολο να έρθει και αφού δεν είναι εύκολο να έρθει, λέει στον εργαζόμενο μην παλεύεις στους δρόμους, όπου σε λίγες ώρες κινητοποιούνται εργαζόμενοι και συνδικάτα”, είπε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει και μπορεί να ματώσει για να μην έρθεί ποτέ η κοινωνία για την οποια παλεύει το ΚΚΕ”, πρόσθεσε ο κ.Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι το κοινωνικό σύστημα για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ δεν είναι φαντασίωση, είναι στόχος προς κατάκτηση. “Αυτός ο δρόμος άνοιξε από το 1917 και παρά τα ιστορικά προσωρινά πισωγυρίσματα, μπορεί να υλοποιηθεί”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα