Γιατί ο Χατζηδάκης έχει παραπάνω λόγους να ψηφίσει τη συμφωνία

Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

O γαλάζιος βουλευτής Β' Αθηνών σχολιάζει ότι η κυβέρνηση υιοθετεί ρυθμίσεις, που ο ίδιος είχε προχωρήσει ως υπουργός και οι οποίες τον είχαν φέρει σε σύγκρουση με συναδέλφους του από τη Ν.Δ

“Εγώ ίσως είμαι εκείνος στη Βουλή των Ελλήνων που έχω παραπάνω λόγους να ψηφίσω τη συμφωνία” δηλωσε ο βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, εξηγώντας ότι το λέει σκωπτικά διότι η ρύθμιση για την προστασία της α’ κατοικίας γίνεται με βάση τον δικό του νόμο 4224 του 2013. Αλλά και διότι η κυβέρνηση υιοθετεί όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις για τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών.

Ο κ.Χατζηδάκης επισημαίνει επίσης ότι βάσει των ίδιων των προτάσεων της κυβέρνησης πλέον θα περάσουν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα πέραν των φαρμακείων και στα super market, κάτι που ο ίδιος είχε επιχειρήσει πριν ένα χρόνο, επικαλούμενος ότι έτσι θα έπεφταν οι τιμές καθώς στην Ελλάδα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι 27% ακριβότερα σε σχέση με τις χώρες που το καθεστώς έχει απελευθερωθεί.

“Πολεμήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα της προστασίας της α’ κατοικίας και για το θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και τα ΜΗΣΥΦΑ και τώρα η κυβέρνηση τα υιοθετεί. Ειλικρινά δεν περίμενα πιο γρήγορη δικαίωση!”σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο όμως του πρώην υπουργού δεν έχει ως αποδέκτη μόνο την κυβέρνηση αλλά και συναδέλφους του βουλευτές της Ν.Δ, με τους οποίους επίσης είχε συγκρουστεί για την περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου.

ADVERTISING

SHARE: