Γιώργος Μπαλταδώρος: Τα παιδιά του άτυχου Σμηναγού “υιοθετεί” η Βουλή

Γιώργος Μπαλταδώρος: Τα παιδιά του άτυχου Σμηναγού “υιοθετεί” η Βουλή
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Θα τους παρασχεθεί οικονομική στήριξη 18.000 ευρώ μέχρι την ενηλικίωσή τους. Την πρόταση κατέθεσε πρώτος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Στην υιοθεσία των ανήλικων τέκνων του χειριστή του μοιραίου Mirage 2000-5 Γιώργου Μπαλταδώρου ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος προχωρά η Βουλή.

Η υιοθεσία των δύο παιδιών του άτυχου σμηναγού συνεπάγεται την οικονομική στηριξή τους μέχρι να ενηλικιωθούν. Σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής η οικογένεια θα λαμβάνει 18.000 ευρώ το χρόνο μέχρι την ενηλικίωσή τους. Επίσης σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν πανεπιστημιακές σπουδές η οικονομική στήριξη θα συνεχιστεί μέχρι τα 25 έτη τους.

Την απόφαση για την υιοθεσία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος εξέφρασε έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Ο κ. Βούτσης ακολούθησε, μάλιστα, παλαιότερη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Να σημειωθεί ότι την πρόταση για την υιοθεσία των δύο τέκνων του σμηναγού είχε πρώτος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας. Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του» είχε γράψει στο twitter o κ. Μεϊμαράκης.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αποφάσισε επίσης να υιοθετήσει τα δύο παιδιά του σμηναγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιατρικό Κέντρο αποφασίσει να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες περίθαλψης και υγείας των παιδιών μέχρι την ενηλικίωσή τους.

ΓΕΕΘΑ: Η αυταπάρνηση και η προσφορά του πράξεις ανεκτίμητης αξίας

“Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος, στις 12 Απριλίου 2018.

Η αυταπάρνηση και η υπέρτατη προσφορά του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, συνιστούν πράξεις ανεκτίμητης αξίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Πετρόπουλος: Χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος

“Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος”, διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

“Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ”, προσθέτει ο κ. Πετρόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα