Γιούνκερ καλεί Τσίπρα για διαπραγμάτευση

default image

Γιούνκερ καλεί Τσίπρα στις Βρυξέλλες για διαπραγμάτευση: Στο Βέλγιο την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, η αγωνία στο κατακόρυφο. Την ίδια ώρα οι δανειστές συμφωνούν στο προσχέδιο τους για την Ελλάδα το οποίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στην ελληνική πλευρά

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αύριο στις Βρυξέλλες με την ελληνική πρόταση στις αποσκευές του μετά από πρόσκληση του Ζ. Κλ. Γιούνκερ.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης.

Η ελληνική πρόταση εστάλη χθες το βράδυ στους θεσμούς.

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες στο Βερολίνο οι Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, Άγγελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Φρανσουά Ολάντ.

Εν τω μεταξύ, οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας κατέληξαν στις αδρές γραμμές της συμφωνίας που θα προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που διαρκούν τέσσερις μήνες, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το κείμενο “καλύπτει όλες τις πολιτικές-κλειδιά και αντανακλά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Θα συζητηθεί με τον (Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη) Τσίπρα αύριο” Τετάρτη, είπε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.

Ένας δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για την πρόταση εντός ωρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα