Γρηγοράκος: Είμαστε υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουμε παλιους ηγεμονισμούς

Ο υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος σε ημερίδα με θέμα "10 θέσεις για την Υγεία" που διογάνωσε ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ στο Caravel, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος σε ημερίδα με θέμα "10 θέσεις για την Υγεία" που διογάνωσε ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ στο Caravel, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Επίκαιρη η πρόταση για ένα ανοιχτό συνέδριο όλων των προοδευτικών δυνάμεων και εκλογή της ηγεσίας από τη βάση, δηλώνει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

«Η πρόταση που είχε διατυπώσει, πριν περίπου έναν χρόνο, η κ. Γεννηματά για ένα ανοιχτό και μαζικό συνέδριο όλων των προοδευτικών δυνάμεων, προκείμενου να δημιουργηθεί ένας νέος ενιαίος φορέας με κορύφωση την εκλογή της ηγεσίας από τη βάση είναι σήμερα περισσότερο από επίκαιρη», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο μετά τη διαγραφή του από τη Φώφη Γεννηματά.

Επέστρεψα στο ΠΑΣΟΚ ανταποκρινόμενος στις πρωτοβουλίες της κ. Γεννηματά για την ενότητα του χώρου

Σε ερώτηση για την επιστροφή του δηλώνει ότι «επέστρεψα στο ΠΑΣΟΚ ανταποκρινόμενος στις πρωτοβουλίες της κ. Γεννηματά για την ενότητα του χώρου» και υπογραμμίζει ότι η επανάκαμψή του στο βιωματικό πολιτικό του χώρο σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει αναθεώρηση των απόψεών του.

Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι η πρωτοβουλία των τριών (Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη) εκφράζει "την ανάγκη για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης" και προσθέτει ότι "είμαστε υποχρεωμένοι, να εγκαταλείψουμε τις αυταρέσκειες μας, τους παλιούς ηγεμονισμούς μας, τις μονομέρειες μας, καθώς και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και να συνδιαμορφώσουμε από κοινού όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που είναι απαραίτητες προκειμένου, να συγκροτηθεί ένας ισχυρός τρίτος πόλος".

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνει ότι «η συμπόρευσή του με την Δημοκρατική Συμπαράταξη τού προσφέρει την ευκαιρία, να προβεί στις αναγκαίες πολιτικές αναθεωρήσεις και ανατοποθετήσεις».

Για την αξιολόγηση ο κ. Γρηγοράκος τονίζει ότι πρέπει να κλείσει «χθες» και υποστηρίζει ότι «οι εκλογές είναι η μόνη πολιτική διέξοδος, που έχει αυτή την στιγμή η χώρα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ΠΑΣΟΚ ήταν εδώ: Με Λαλιώτη και χωρίς Βενιζέλο στο Κάραβελ

Γεννηματά: 'Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του'

ADVERTISING

SHARE: