Guardian: Πρόταση Τουσκ για κατάργηση της υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων από χώρες της ΕΕ

Guardian: Πρόταση Τουσκ για κατάργηση της υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων από χώρες της ΕΕ
European Council President Donald Tusk listens to questions from journalists at an EU summit in Brussels on Friday, June 23, 2017. European Union leaders met in Brussels on the final day of their two-day summit to focus on ways to stop migrants crossing the Mediterranean and how to uphold free trade while preventing dumping on Europe's markets. (AP Photo/Virginia Mayo) AP Photo/Virginia Mayo

Η πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, σχετικά με όσα προτίθεται να φέρει στο τραπέζι των ηγετών της ΕΕ κατά τη σύνοδο της προσεχούς Πέμπτης

Προσχέδιο επιστολής του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος την προσεχή Πέμπτη προτίθεται να εκφράσει στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ότι το μέτρο των ποσοστώσεων υπήρξε διχαστικό και αναποτελεσματικό, αποκαλύπτει η εφημερίδα “Guardian”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τουσκ φέρεται έτοιμος, να εγκαταλείψει την πολιτική αυτή, που και αναποτελεσματική υπήρξε, αλλά και προκάλεσε διασπάσεις μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα θέσει προθεσμία έξι μηνών στους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, με στόχο τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, η ενδεχόμενη κατάργηση του σχεδίου των ποσοστώσεων θα προκαλέσει αναστάτωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, τις δύο χώρες έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με την Guardian, ο Ντόναλντ Τουσκ θα προτείνει, σε περίπτωση μη συναίνεσης στην πρότασή του, εναλλακτικές προτάσεις, ώστε να υπάρξει λύση.

(Φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα