Η συγγνώμη του Γιακουμάτου μετά τη δήλωσή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια

Συνδρίαση του νόυ υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνδρίαση του νόυ υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Διευκρινιστική δήλωση Γιακουμάτου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε και το κάλεσμα Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από όσους έθιξε

Συγγνώμη ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας διευκρινήσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια». Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, τον είχε καλέσει να ανασκευάσει.

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι:

Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει:

«Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια.

Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν, ζητώ συγγνώμη».

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη δήλωση:

Μητσοτάκης: Του ζήτησα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη

"Ατυχή" χαρακτήρισε τη δήλωση Γιακουμάτου ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως "Η ΝΔ δεν ανέχεται καμία διάκριση". Μάλιστα, όπως έγραψε στο Twitter, του ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, από όσους έθιξε.

Τον πρώην υπουργό "άδειασε" και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έγραψε στο Twitter, ότι "η @neademokratia σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γιακουμάτου περί ομοφυλοφιλίας

ADVERTISING

SHARE: