Η αλήθεια για το πόθεν έσχες Τσίπρα

Η αλήθεια για το πόθεν έσχες Τσίπρα
Speech by Alexis Tsipras at the conference for Primary Health Care, in Athens, on May 9, 2016. / 9 2016. Aris Oikonomou / SOOC

Το Μαξίμου απαντά σε ραδιοφωνική εκπομπή για το ακίνητο ιδιοκτησίας του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για “δημοσιογραφική αλητεία που είναι το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής”

Από γονική παροχή είναι το ακίνητο που δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο πόθεν έσχες του και βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, ενώ ο ίδιος διαμένει σε οικία που ενοικιάζει στην Κυψέλη, ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Αφορμή για την παρέμβαση του Μαξίμου με ενημερωτικό σημείωμα στάθηκε ραδιοφωνική εκπομπή που ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο είχε πει ψέματα ότι μένει στο ενοίκιο, αλλά και ότι αγόρασε το συγκεκριμένο σπίτι από πλειστηριασμό!

Σε οργισμένο ύφος το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε:

“Για τον θόρυβο που προσπαθούν να ξεσηκώσουν ορισμένοι σχετικά με το Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού

*Ο Πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο.

*Το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στην δήλωση Πόθεν Έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

*Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία.

*Η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής.

Αυτά.”

Ο παρουσιαστής της συγκεκριμένης ραδιοφωνικής εκπομπής ισχυρίστηκε ειδικότερα ότι ο πρωθυπουργός: “Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό.”

Όπως όμως απάντησε το Μαξίμου, το εν λόγω ακίνητο που δήλωσε ο πρωθυπουργός είναι το πατρικό του, στοιχείο που φυσικά μπορεί πολύ εύκολα να επιβεβαιωθεί από τα συνοδευτικά του πόθεν έσχες έγγραφα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα