Η αντίδραση της Ελλάδας στη σύλληψη Στρος Καν

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αριστερά, συνομιλεί με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, δεξιά, στην συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ)
Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αριστερά, συνομιλεί με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, δεξιά, στην συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) EUROKINISSI

Η είδηση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος Καν και η στάση της Ελλάδας. Οι εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών

Προσηλωμένη στο στόχο της εξόδου από την κρίση μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος παραμένει η Ελλάδα.

"Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η "αποφασιστικότητα της χώρας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων", εκτιμώντας ωστόσο ότι η σύλληψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα προκαλέσει μικρές καθυστερήσεις στις διαβουλεύσεις.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικός εκπρόσωπος που δεν κατονομάζεται ανέφερε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, πως "θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες καθυστερήσεις" στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα.

Η εκτίμηση αυτή γίνεται εν όψει και των συναντήσεων που θα είχε ο επικεφαλής του ΔΝΤ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή στο Βερολίνο και με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει "πολύ καλή γνώση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας" σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις "δεν θα επηρεάσουν την πολιτική του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της".

AP: Η σύλληψη θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα

Πιθανώς να αποτελέσει πρόβλημα η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στην παροχή περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης στην Ελλάδα.

Η απουσία του Ντομινίκ Στρος Καν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Associated Press, σημαίνει ότι ένας παράγοντας– κλειδί θα είναι απών από τις συζητήσεις για το αν θα δοθεί επιπλέον οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύλληψη Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού

ADVERTISING

SHARE: