“Η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες της”

“Η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες της”
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σήμερα στην βουλή,Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Την κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας παραδέχτηκαν Γ. Παπανδρέου και Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντησή τους στο Άγιο Όρος. Μύνημα ολοψυχίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. "Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση", δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός

“Η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και σύντομα θα βρεθεί στην άλλη όχθη”, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχε την Κυριακή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Άγιον Όρος για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ανάληψη των πατριαρχικών καθηκόντων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης παρέστησαν στην πατριαρχική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, απ’ όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε όλοι οι λαοί “και ιδιαιτέρως ο βαρέως χειμαζόμενος ελληνικός λαός” να εξέλθουν της κρίσης “με τας ολιγοτέρας δυνατάς ταλαιπωρίας”.

Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε “δύσκολο και κοπιώδες” το έργο του πρωθυπουργού, αλλά και των άλλων ηγετών του κόσμου, ευχόμενος να τους δίνει ο Θεός πνεύμα συνέσεως και φωτισμόν και στο λαό δύναμη και ομόνοια, τονίζοντας ότι για την έξοδο από αυτή τη δύσκολη περίσταση απαιτείται “συστράτευση και σύμπνοια πάντων, θυσίας, κόπους και υπομονήν”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι τα αίτια της κρίσης δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά πρωτίστως πνευματικά και υπογράμμισε ότι λύση είναι η επιστροφή στο Θεό και τις ορθόδοξες χριστιανικές αξίες, τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο η συνεργασία της πολιτείας με το Άγιον Όρος, σε αυτή ιδιαίτερα τη συγκυρία είναι, επιβεβλημένη.

Ζήτησε επίσης την αποκατάσταση της κανονικότητας με την εγκατάσταση της νέας αδελφότητας στη μονή Εσφιγμένου και την εκκένωση του κτιρίου της μονής από τους σχισματικούς καταληψίες  ευχόμενος να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην κανονική τάξη της εκκλησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα