Η Γεννηματά επιλέγει τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής

Η Γεννηματά επιλέγει τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής
Φωτογραφία αρχείου: Η Φώφη Γεννηματά στο Ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

Ποιοι είναι τα φαβορί και ποιοι τα αουτσάιντερ. Γιατί ο Μανόλης Όθωνας παραμένει διευθυντής του πολιτικού της γραφείου και γιατί ο Παύλος Χρηστίδης θα αναλάβει –εκτός μεγάλου απροόπτου- εκπρόσωπος Τύπου. Την Τετάρτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο, την Κυριακή η ΚΠΕ

Την απόφασή της για το πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να λάβει –ίσως και σήμερα μετά από σύσκεψη συνεργατών της και επαφές με κορυφαία στελέχη, είτε αύριο, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου-  η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής φέρεται να προκρίνει δυο μοντέλα για το πρόσωπο του Γραμματέα του κόμματος: Πρώτον, ένα έμπειρο κομματικό στέλεχος με αναβαθμισμένο οργανωτικό ρόλο και δεύτερον, ένα νέο πρόσωπο, που θα σηματοδοτεί την ανανέωση που η ίδια επιδιώκει ιδιαιτέρως.

Στην πρώτη περίπτωση φαβορί για τη θέση του Γραμματέα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του news247, είναι ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, που σήμερα βρίσκεται πολύ κοντά στην επικεφαλής του κόμματος και κατοικοεδρεύει στο πολιτικό της γραφείο στην οδό Ακαδημίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συζητήθηκε και το όνομα της Τόνιας Αντωνίου, αλλά το γεγονός ότι είναι γυναίκα μάλλον την καθιστά αουτσάιντερ.

Στην δεύτερη περίπτωση ως φαβορί εμφανίζεται ο Ανδρέας Στοϊμενίδης από τη Θεσσαλονίκη, μηχανικός και μέλος της ΓΣΕΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά και ο παλαιότερος Κώστας Πανταζής. Ονόματα που ακούστηκαν στο παρελθόν, όπως του Άγγελου Τόσκα, του Μιχάλη Κατρίνη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου, δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν  πολλές πιθανότητες, κατ’ ουσίαν «έχουν καεί». Αντιθέτως, σε περίπτωση αδιεξόδου, καθώς η Φώφη Γεννηματά θα πρέπει να πάρει υπόψη της για το πρόσωπο που θα προτείνει και τις γνώμες των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος) αναμένεται να παίξει για τη θέση του Γραμματέα και το όνομα του Παύλου Χρηστίδη. Τον Παύλο Χρηστίδη, πάντως, η Φώφη Γεννηματά τον προτιμά για εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένος ως εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά θα τον ήθελε και για υποψήφιο βουλευτή στην Αργολίδα ή υποψήφιο ευρωβουλευτή στο μέλλον- θέσεις με τις οποίες ο Γραμματέας του κόμματος έχει ασυμβίβαστο. Βεβαίως δεν αποκλείεται να επιλεγεί και πρόσωπο του οποίου το όνομα δεν έχει ακουστεί έως σήμερα, περίπτωση πάντως που δεν φαινόταν πιθανή έως αργά το βράδυ χθες. Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής συνεδριάζει το απόγευμα αύριο και δύσκολα θα κάνει τη Φώφη Γεννηματά να αλλάξει άποψη για το πρόσωπο που θα επιλέξει. Την Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, που θα ξεκινήσει με εφόλης της ύλης ομιλία της Φώφης Γεννηματά και όπου θα εκλεγεί ο νέος Γραμματέας ενώ θα ανακοινωθεί και η πεντηκονταμελής Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος στην οποία θα συμμετάσχουν 35 μέλη που θα ορίσουν οι συνιστώσες του κινήματος, τα πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και πέντε προσωπικότητες του χώρου, οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Απόστολος Πόντας και Γιάννης Τούντας ή Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Ο Μανώλης Όθωνας παραμένει διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά καθώς η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και του έχει μεγάλη εμπιστοσύνη, εξακολουθώντας να είναι ένα από τα πλέον ισχυρά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και στη νέα εποχή. Η απόφαση να μην προταθεί για Γραμματέας ελήφθη σε συνάντηση του ιδίου με τη Φώφη Γεννηματά αρκετές ημέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα