Η ΝΔ απαντά στον Τσίπρα για την πρόταση μομφής και ζητά εξηγήσεις για την αξιολόγηση

Συνεδρίαση της Πολιτικής ΕΠιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνεδρίαση της Πολιτικής ΕΠιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή βρέθηκε η ερώτηση του NEWS247 στο briefing της ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για λάσπη και ψέματα για δηλώσεις του εκπροσώπου που ποτέ δεν έγιναν, με στόχο τη συσπείρωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που ειναι σε αναβρασμό για τα επικείμενα μέτρα

Την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στη βουλή, καθόρισε η ερώτηση του News247 κατά τη διάρκεια της χτεσινής πολιτικής ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ για το αν εξετάζεται η κατάθεση πρόταση μομφής στην περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση στις 20 Φλεβάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του σήμερα απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μιλούσα τόσο σκληρά περί αθλιότητας εάν δεν άκουγα χθες τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ λίγο μετά από αυτή τη συνάντηση για την οποία είπατε ότι: «είναι απόρρητα, δεν κάνουμε διαρροές τι ειπώθηκε» να δηλώνει ευθαρσώς ότι αν δεν κλείσει στις 20 η αξιολόγηση θα καταθέσουμε Πρόταση Μομφής στην κυβέρνηση. Σας προκαλώ, αν αυτός είναι ο στόχος σας δηλαδή να τους πείτε: «βαστάτε να μην κλείσει και εμείς θα τους ρίξουμε» είστε γελασμένος. Καταθέστε Πρόταση Μομφής αν έχετε την εντιμότητα. Θα διαπιστώσετε πόσο αρραγείς είμαστε και ενωμένοι, αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βασίλη Κικίλια που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για συκοφαντία και αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο από την πλευρά της ΝΔ για τις συγκεκριμένες αναφορές του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε: «Μέχρι τώρα ξέραμε το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Τώρα μάθαμε ότι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά συκοφαντία».

Για λάσπη και ψέματα κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού σήμερα από το βήμα της βουλής. Σε ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα τονίζει:

«Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Η συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας. Εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένος κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική: Λάσπη και ψέματα.

Λάσπη και συκοφαντικές επιθέσεις στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας την απόλυτη ταύτιση με τα «πληρωμένα πιστόλια» της συριζαϊκής διαπλοκής.

Και ψέματα εκτός κάθε ορίου, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που πότε δεν έγιναν, αλλά ενδεχομένως θα επιθυμούσε να έχουν συμβεί για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει αυτά στα οποία μας οδήγησε η τακτική του κ. Τσίπρα.

Επειδή ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του έθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τα ξαναθέτουμε:

- Πρώτον, θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Ναι ήόχι;

- Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

- Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει «καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερα μετά». Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

- Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι να πάρουμε απάντηση.

Εξίσου «εκκωφαντική» ήταν η σιωπή του κ. Τσίπρα σε σχέση με τα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα ασφάλειας. Καμία απάντηση για τις καταγγελίες Πανούση και το πώς αντιμετωπίστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία απάντηση για το ρόλο του κ. Λάμπρου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που εξυπηρετούσαν πάγια αιτήματα σκληρών ποινικών. Καμία απάντηση για τα καμένα τρόλεϊ, τους βανδαλισμούς σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανοχή φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας.

Οι Έλληνες πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους:

Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μια εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης».

Σε ότι αφορά τα γεγονότα στην ερώτηση του News247 και στο ακριβές περιεχόμενο της απάντησης του κ. Κικίλια παραθέτουμε το χτεσινό ρεπορτάζ από την ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ:

“Πρωτοβουλίες «ελέγχου της κυβέρνησης» που δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και στην πρόταση μομφής αμέσως μετά την 20η Φλεβάρη, εφόσον δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για «αναξιοπιστία», «ανευθυνότητα» και «τυχοδιωκτισμό».

Σε ερώτηση του News247 για το αν η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής τόνισε ότι «από εμάς εξετάζονται πολύ προσεκτικά όλες οι δυνατότητες να αντιδράσει. Θα περιμένουμε την καταληκτική ημερομηνία (σ.σ. εννοεί 20 Φλεβάρη)». Νωρίτερα ο κ. Κικίλιας είχε μιλήσει με τα μελανότερα χρώματα για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας αποδίδοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και τα αιτήματα των δανειστών για σκληρά μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ θα ασκήσει το συνταγματικό καθήκον του ελέγχου της κυβέρνησης. Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες»”.

Ο Γεωργιάδης επιμένει για Ρότσιλντ

Με δήλωση του έσπευσε να απαντήσει στον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, στον οποίο είχε αναφερθεί προσωπικά ο κ.Τσίπρας. διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης το λόγο.

"Ο Πρωθυπουργός για μία ακόμα φορά προχώρησε σε χυδαία ψέματα. Τον προστάτευσε, για δεύτερη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης, ο οποίος δεν επέτρεψε ούτε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει, αλλά ούτε και σε εμένα επί προσωπικού για όλα αυτά τα ψέματα τα οποία είπε.

Οφείλω όμως να θέσω ένα ερώτημα στον κ. Τσίπρα, που θα έθετα αν δεν το έβαζε στα πόδια. Ο Πρωθυπουργός είπε στη Βουλή την εξής φράση: όλοι ξέρουμε ότι τα “prior actions” (οι προηγούμενες δράσεις) γίνονται μετά. Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι ήταν σε θέση να μιλήσει μόνος του με τους Rothschild στα Αγγλικά για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και δεν είχε πάει για άλλους λόγους, που σκοπίμως αποφεύγει να απαντήσει; Γιατί, σήμερα, ούτε απάντησε ποιους συνάντησε στους Rothschild, ούτε απάντησε γιατί πήγε στους Rothschild;

Όσον αφορά τη δήλωσή του ότι προηγήθηκε η απόφαση του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., έχω καταθέσει ερώτηση και περιμένω τα πρακτικά του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. Θα δούμε τις ημερομηνίες και θα καταλάβουμε αν το συμβόλαιο με τους Rothschild έγινε πριν ή μετά το ταξίδι του κ. Τσίπρα. Τότε θα λυθούν πολλές απορίες", υποστηρίζει ειδικότερα ο κ.Γεωργιάδης.

Η ανταπάντηση της κυβέρνησης

Κύκλοι του Μαξίμου σχολίαζαν την απάντηση της ΝΔ: "Η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει non paper, αμέσως μόλις τελείωσε η συζήτηση στη Βουλή, για να υποστηρίξει τον αρχηγό της! Τόση εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη;..."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντρα για Σόιμπλε - δραχμή: Τσίπρας προκαλεί Μητσοτάκη για πρόταση μομφής

ADVERTISING

SHARE: