Η ΝΔ καταδικάζει τις δηλώσεις Κατσίκη για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Η ΝΔ καταδικάζει τις δηλώσεις Κατσίκη για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς Eurokinissi

Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ισχύει η διάκριση των εξουσιών απαντά η ΝΔ στις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη και τονίζει ότι αυτές οι προσεγγίσεις πιστοποιούν ότι η κυβέρνηση υπονομεύει το κράτος δικαίου

Καταδικάζει τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου να ανταλλαγούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της ΝΔ τονίζει ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ παραβλέπει ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ισχύει η διάκριση των εξουσιών με βάση το Σύνταγμα. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι αυτές οι απόψεις «εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα» και «πιστοποιούν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών» και καταλήγει κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει το κράτος δικαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα