Η ΝΔ συμφωνεί με Ξυδάκη για ΕΡΤ, αλλά όχι για το σύνολο των ΜΜΕ

Η ΝΔ συμφωνεί με Ξυδάκη για ΕΡΤ, αλλά όχι για το σύνολο των ΜΜΕ
Παρουσίαση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς ανθρωπίνων ιστών β οργάνων και μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του Κόμματος, βουλευτή Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως και του υπεύθυνου του Τομέα Υγείας, βουλευτή Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Ο κ. Ξυδάκης ομολόγησε την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης. Διέπραξε όμως, βαρύ ατόπημα, εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το σύνολο των δημοσιογράφων", αναφέρει η ΝΔ

Για δικαίωση των θέσεών της σχετικά με την ΕΡΤ και ομολογία της καθεστωτικής αντίληψης της κυβέρνησης, κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη.

Επισημαίνει όμως ότι ο. Ξυδάκης διέπραξε “βαρύ ατόπημα” για το σύνολο των δημοσιογράφων, τους οποίους κατηγόρησε για εγκατάλειψη της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

“Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκης ομολόγησε, στους Δελφούς, την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι “η Ε.Ρ.Τ. είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτήν τη στιγμή”.

Δικαίωσε έτσι απόλυτα τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά.

Διέπραξε, όμως, και βαρύ ατόπημα, εκτοξεύοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το σύνολο των δημοσιογράφων.

Έμπλεξε τις αυταπόδεικτες αλήθειες για την Ε.Ρ.Τ. με ανοίκειες ύβρεις”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Απάντηση Ξυδάκη στην ανακοίνωση της ΝΔ

“To post truth ως πολιτική στρατηγική της ΝΔ – Ας αναλογιστεί η ΝΔ τις τεράστιες ευθύνες της για την  ΕΡΤ και την κρίση στα ΜΜΕ

Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά και μεθοδευμένα προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα βάσει μιας παλιάς γνώριμης τακτικής: Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα είναι. Είναι η πεπατημένη μιας επικοινωνίας – προπαγάνδας που βασίζεται στη στρέβλωση και την επιλεκτική αναπαραγωγή λέξεων ή φράσεων.

Πριν παίξουν το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το μαύρο στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013, το πάρτι των θαλασσοδανείων εις βάρος των μετόχων των τραπεζών και της επιχειρηματικότητας, την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την συμβολή τους, έμμεση και άμεση, στην κρίση που μαστίζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Τα δάκρυα τους για την ΕΡΤ, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, δεν τα πιστεύει κανείς.

Όσο για τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, του λάιφστάιλ, της δολοφονίας προσωπικοτήτων και της εκτέλεσης συμβολαίων, στην οποία αναφέρθηκα στο φόρουμ εκτενώς, και αποκλειστικά σε αυτήν, κανείς χαρακτηρισμός δεν είναι ανοίκειος. Η δική μας αγωνία ταυτίζεται με την αγωνία όλων των άλλων, των πολλών  πραγματικών δημοσιογράφων στα ΜΜΕ, για την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, τους όρους υγιούς αναπαραγωγής τους, και τη συμβολή τους στη λειτουργία της δημοκρατίας “.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα