Η Ντόρα ανοίγει περπατησιά και προκαλεί αναταράξεις

Η Ντόρα ανοίγει περπατησιά και προκαλεί αναταράξεις
ΑΘΗΝΑ-Στην εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ο ρόλος της Κεντροδεξιάς» που διοργανώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολιτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησαν η Ντόρα Μπακογιάννη (φωτο), ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος, ο ομότιμος καθηγητής και εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Μαραβέλιας.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση της ΔΑΠ Πολιτικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, η βουλευτής Α Αθηνών με τη βοηθεια ΔΑΠιτών έκανε μία “αρχηγική εμφάνιση” αλλά χωρίς να προκαλέσει ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά. Προανήγγειλε ωστόσο εμμέσως εξελίξεις μετά τη συμφωνία, με αφορμή το αίτημα για εσωκομματικό διάλογο και συνέδριο. Οι κινήσεις της πάντως προκαλούν και αντισυσπειρώσεις

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση της ΔΑΠ Πολιτικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, η βουλευτής Α Αθηνών με τη βοηθεια ΔΑΠιτών έκανε μία “αρχηγική εμφάνιση” αλλά χωρίς να προκαλέσει ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά. Προανήγγειλε ωστόσο εμμέσως εξελίξεις μετά τη συμφωνία, με αφορμή το αίτημα για εσωκομματικό διάλογο και συνέδριο. Οι κινήσεις της πάντως προκαλούν και αντισυσπειρώσεις.

Οι αντιδράσεις δεν αφορούν μόνο στο σαμαρικό στρατόπεδο, που έχει ευλόγως εξαγριωθεί με τους επίδοξους δελφίνους γενικότερα και ιδιαίτερα όταν διαπιστώνει πως παρόλο που δεν βρήκαν κοινό τόπο μετά την ήττα οι φερόμενοι ως πιθανοί υποψήφιοι βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους με γνώμονα το μοναδικό που τους ενώνει, δηλαδή την αντίδραση τους στην ηγεσία. Αλλά και στον καραμανλικό χώρο, που αποτελεί παραδοσιακά την πλειοψηφία στη βάση της Ν.Δ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βήματα της κ.Μπακογιάννη αντιμετωπίζονται με αμφιβολία, καθώς παραμένουν βαθιά αντι-μητσοτακικά αντανακλαστικά.

Δεν ήταν τυχαίο ότι ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, καιτοι βρέθηκε στο ίδιο πάνελ φρόντισε να διαχωρίσει εξαρχής τη θέση του από αυτή της κ.Μπακογιάννη, παρόλο που σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα όπως η ανάγκη για διάλογο και η άποψη ως προς τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ν.Δ απέναντι σε μία συμφωνία, συμπίπτουν.

Γεγονός είναι δε πως από τη στιγμή που η κ.Μπακογιάννη “ανοίγει περπατησιά” για την επόμενη ημέρα, οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι κινητοποιούνται επίσης για να λάβουν θέσεις εν όψει μάχης. Γεγονός όμως είναι επίσης ότι η αναφορά της βουλευτή Α’ Αθηνών πως “πρέπει να συζητήσουμε όχι να κάνουμε μία συνδιάσκεψη στην οποια θα χειροκροτηθούμε μεταξύ μας, αλλά πραγματικά να συζητήσουμε και όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε για την παράταξη θα επιδιώκουμε αυτό το διάλογο και δε θα επιτρέψουμε να μη γίνει”, προϊδεάζει για τον τρόπο και την αφορμή με την οποία την επομένη μίας συμφωνίας, όλοι οι γαλάζιοι διαφωνούντες θα ενωθούν έστω προσωρινά για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα