Η Ντόρα στη διάθεση του Κυριάκου: Θα δώσω και την ψυχή μου στη ΝΔ

Η Ντόρα στη διάθεση του Κυριάκου: Θα δώσω και την ψυχή μου στη ΝΔ

Για εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, κληθείσα να σχολιάσει την στάση της απέναντι στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαβεβαιώνοντας ότι θα δώσει και την ψυχή της σε όποιο πόστο της ζητηθεί

Για εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” κληθείσα να σχολιάσει την στάση της απέναντι στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαβεβαιώνοντας ότι θα δώσει και την ψυχή της σε όποιο πόστο της ζητηθεί.

Όπως τόνισε είχε δηλώσει ότι “το αίμα νερό δεν γίνεται” αλλά εάν έβγαινε δημόσια υπέρ του αδελφού της τότε “όλος ο κόσμος θα έλεγε βγαίνει η οικογένεια, κάνει η οικογένεια” ενώ εάν τοποθετούνταν υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα έλεγαν ότι “πάει κόντρα στον αδελφό της”. “Σώπασα, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω και αυτό φθάνει”, είπε.

Σχετικά με τον ρόλο της στη ΝΔ, τόνισε πως θα κάνει ο,τι μπορεί και ο,τι της πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούσα χρόνια στέλεχος του κόμματος και διαβεβαίωσε ότι δεν θα διεκδικούσε τίποτα παραπάνω από όσα θα διεκδικούσε με άλλον αρχηγό. “Θα δώσω και την ψυχή μου διότι πιστεύω ότι υπάρχει ελπίς”, τόνισε.

Ερωτηθείσα μάλιστα για την πρώτη συμβουλή που θα του δώσει κατά τη σημερινή συνάντησή τους είπε ότι αυτή θα είναι “όλοι μαζί αλλά δεν χρειάζεται γιατί το έκανε”.

Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει συναίσθημα ζήλιας για το ότι η ίδια δεν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι συναισθηματικά η περίοδος αυτή έκλεισε το 2009 σε μια δύσκολη μάχη αλλά το θέμα πλέον έχει λήξει και ήταν η σειρά του Κυριάκου, πολιτικά και όχι οικογενειακά.

Εξέφρασε τη σιγουριά της ότι ο αδελφός της θα διαχειριστεί με σύνεση και προσοχή τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του και απορρέουν από τη νέα αντίληψη της πολιτικής που φέρνει και σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να τελειώνει η Ελλάδα με τον λαϊκισμό.

Η Ντ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη μητέρα της λέγοντας ότι ανέβασε φωτογραφία στο Facebook με εκείνη πέντε λεπτά αφότου είχε κερδίσει την αρχηγία της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ενώ είπε πως “η μεγαλύτερη αδικία είναι που τώρα δεν ζει” για να δει τον γιό της στην ηγεσία του κόμματος.

Όπως συμπλήρωσε το πρώτο που θα πρέπει να αλλάξει στη ΝΔ είναι η οργανωτική της δομή και το δεύτερο η αντίληψη της συλλογικότητας και της δημοκρατικότητας που είχε εκλείψει και την οποία πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεγάλο κέρδος -εκτίμησε- κρίθηκε για τη ΝΔ στον πρώτο γύρο όταν το κόμμα έκανε τη στροφή προς το κέντρο αλλά υπογράμμισε ότι ο αδελφός της έκανε έναν “θαυμάσιο προεκλογικό αγώνα” με δυναμική αλλά και πίστη στα λεγόμενά του χωρίς να βάζει “νερό στο κρασί του” και να νοθεύει τα λόγια του. Όπως είπε η Ντ. Μπακογιάννη, αυτό το εκτίμησε πολύ ο κόσμος.

Μιλώντας ειδικότερα για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ και αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη επισήμανε ότι ο βουλευτής ιδεολογικά απέχει από την ίδια και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας μαχητικός πολιτικός που “δίνει τα ρέστα του” και που φυσικά “στάθηκε” στον πρόεδρο της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι η μεγάλη κεντροδεξιά σημαίνει ότι υπάρχει το κέντρο αλλά και η δεξιά. “Ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς αισθανόμαστε κεντρώοι”, σημείωσε.

Όπως τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σκιαγραφώντας την θετική πολιτική συγκυρία για τη ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι γίνεται “ένας πόλος που μπορεί να εκφράσει το σύνολο των ανθρώπων που στο δημοψήφισμα ψήφισαν ναι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα