Η ΟΝΝΕΔ του Μητσοτάκη

Η ΟΝΝΕΔ του Μητσοτάκη
Εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πλήρης ικανοποίηση στην Πειραιώς για από την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου επανίδρυσης της γαλάζιας νεολαίας

Ένας ακόμα στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανανέωση της ΝΔ επετεύχθη. Το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που η Πειραιώς θα επιθυμούσε. Η μάχη αντίπαλων μηχανισμών για τη νομή της κομματικής εξουσίας εξέλειπαν, τουλάχιστον με τον τρόπο που λάμβαναν χώρα στο παρελθόν. Ο νέος πρόεδρος Κώστας Δέρβος είχε ουσιαστικά το χρίσμα της Πειραιώς, ενώ και ο έτερος υποψήφιος Αντρέας Καρασαρίνης σε καμία περίπτωση δεν διεκδίκησε την προεδρία της ΟΝΝΕΔ στο όνομα κάποιας αντιπαλότητας προς την ηγεσία της ΝΔ.

Ακόμα και η εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής και των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ δεν θύμιζε σε τίποτα τις μάχες προηγούμενων συνεδρίων. Ακόμα και η σύνθεση της νέας ΟΝΝΕΔ στο σύνολό της (33000 μέλη) έχουν τη σφραγίδα της νέας ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη. Είναι ενδεικτικό ότι ο Θανάσης Βαμβίνης που ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία κόντρα στις επιλογές της Πειραιώς δεν κατέστη δυνατό να βρει τις απαιτούμενες υπογραφές για να θέσει υποψηφιότητα, ενώ δεν μπήκε καν στον κόπο να αμφισβητήσει τις καταστατικές αλλαγές και να θέσει τις δικές του προτάσεις όπως πχ η εκλογή προέδρου από τη βάση.  

Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βλέπει τώρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία την ΟΝΝΕΔ ως μια δεξαμενή άντλησης στελεχών για την αναμόρφωση του προφίλ και του ιδεολογικοπολιτικού στίγματος της ΝΔ, όπως θα επιθυμούσε ο ίδιος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έκαναν λόγο για ανάκτηση της «αξιοπιστίας» της οργάνωσης, τονίζοντας ότι «η ΟΝΝΕΔ κάνει πράξη όσα ζήτησε από το βήμα του συνεδρίου της ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για καθαρές διαδικασίες, βάζοντας οριστικά τέλος σε πρακτικές μειοψηφιών οι οποίες πλήγωσαν την εικόνα της τα προηγούμενα χρόνια».

Άλλωστε δύο από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν σ’ αυτό το συνέδριο ήταν το κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη προς τους ΟΝΝΕΔίτες να εγγραφούν στο μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ στο πλαίσιο μιας γενναίας ανανέωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας και ταυτόχρονα η πλήρης απουσία γαλάζιων βουλευτών κατόπιν των σχετικών μηνυμάτων που είχαν λάβει από τα κεντρικά.

Το ίδιο το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ μάλιστα ενέκρινε ειδική γραμματεία για την επιμόρφωση των στελεχών της ως προθάλαμο για το μητρώο πολιτικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα