Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τα 15 νέα πρόσωπα του υπουργικού σχήματος αναλαμβάνουν σήμερα καθήκοντα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Λιάκος, Βασιλειάδης, ο νέος υπουργός Οικονομίας Παπαδημητρίου. Αύριο υπουργικό, τη Δευτέρα η παράδοση- παραλαβή με τα φώτα στο Φίλη που αποχωρεί

Το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει σήμερα καθήκοντα μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα νέα πρόσωπα της νέας γενιάς: Ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η νέα (και νεότερη του κυβερνητικού σχήματος) υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος (που θα παίξει κομβικό συντονιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση), ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Αλλά και ο νέος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το στίγμα του νέου κυβερνητικού σχήματος άλλωστε είναι αυτό ενός σχήματος με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση άμεσα και να εξυπηρετηθεί ο στόχος της ανανέωσης.

Τζανακόπουλος και Λιάκος, μαζί με Φλαμπουράρη, Παππά, Βερναρδάκη, Γεροβασίλη και Σκουρλέτη θα συμμετέχουν και στο νέο πρωινό καφέ, που θα “σερβίρεται” στο Μαξίμου τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ο ενισχυμένος ρόλος των ΑΝΕΛ στη νέα κυβέρνηση και η παρουσία Ζουράρι αναμένεται να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας.

Το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση θα συνεδριάσει πρώτη φορά αύριο Κυριακή ενώ το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί θα συνεργασθούν για τρέχοντα θέματα.

Οι τελετές παράδοσης- παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί ο Νίκος Φίλης που μένει εκτός κυβέρνησης λόγω της άρνησης του να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας σε άλλο θώκο, στον απόηχο της κόντρας του με την Εκκλησία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα