Η προανακριτική της ΝΔ και ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός

Η προανακριτική της ΝΔ και ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinisssi

Γιατί θέτει στο στόχαστρο Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη η ΝΔ ζητώντας έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες στο σκάνδαλο της Novartis

Ρελάνς στην προανακριτική για τη Novartis, στην οποία ερευνώνται 5 γαλάζια στελέχη, κάνει η ΝΔ καταθέτοντας δικής της πρόταση για προανακριτική επιτροπή για την πρώην και νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ (Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης), ενώ κρατά ψηλά το θέμα των παραιτήσεων των Παπαδημητρίου και Αντωνοπούλου στοχεύοντας στο «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης προκειμένου να κάνει προλάβει την κίνηση της κυβέρνησης για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Η πρόταση για προανακριτική επιτροπής αποφασίστηκε χτες στην πρωινή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες. «Τώρα που κ Τσίπρας θα πρέπει να κάνει έναν ανασχηματισμό, μικρότερο ή μεγαλύτερο, θα βρει το θάρρος να βγάλει από την κυβέρνηση τον κ. Κουρουμπλή; Γιατί στην πραγματικότητα ο κ. Κουρουμπλής ελέγχεται για τις πολύ σημαντικές ευθύνες που έχει την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας», τόνισε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ.

Ουσιαστικά η ΝΔ επιχειρεί να απαντήσει στο πρεσάρισμα του Μαξίμου που στόχευε μέσω των καθημερινών επιθέσεων στον Άδωνι Γεωργιάδη την ίδια την ηγεσία της ΝΔ κατηγορώντας για συγκάλυψη φαινομένων διαφθοράς. Ενδεικτική της οξύτητας με την οποία θέλει να απαντήσει η ΝΔ είναι άλλωστε και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν τα στελέχη της ΝΔ. Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης  ανέφερε ότι «επιβεβαιώνεται, η ταχύτατη διολίσθηση του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του στο δρόμο της ηθικής απαξίωσης» και έκανε λόγο για «κατάντια» και «κρούσμα ανηθικότητας της κυβέρνησης», με αφορμή το επίδομα ενοικίου που οδήγησε στην παραίτηση από τους υπουργικούς θώκους την κα Αντωνοπούλου και το σύζυγό της. Στο ίδιο πλαίσιο ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter προέβαλε την άποψη ότι «το (κυβερνητικό) πουλόβερ ξηλώνεται».

Πάντως δεν είναι λίγοι όσοι επισημαίνουν ότι προκύπτουν προφανείς αντιφάσεις από την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική, καθώς από τη μια ζητάει από την κυβέρνηση να δεχτεί την έρευνα και για τα δικά της πεπραγμένα ενώ την ίδια στιγμή θεωρεί την έρευνα για τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων «σκευωρία» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για να βγει από τα αδιέξοδα της οικονομικής της πολιτικής «ανακαλύπτει σκάνδαλα». Ταυτόχρονα μια άλλη επισήμανση που κάνουν ορισμένοι αφορά στο γεγονός ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες καταγγέλλονται από τη ΝΔ ως «κουκουλοφόροι», ενώ την ίδια ώρα μια ανώνυμη καταγγελία που υπάρχει στη δικογραφία θεωρείται ικανή από τη ΝΔ για να ενοχοποιήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα