Η στόχευση Μητσοτάκη με το άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής

Η στόχευση Μητσοτάκη με το άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής
Ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλαγής. Χαιρετισμός των ομιλητών, Παρασκευή 16/3/2018. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ eurokinissi

Το σενάριο των εκλογών, το σκάνδαλο της Novartis, η σχέση Καμμένου Τσίπρα και ο Σαββίδης

Το στιγμιότυπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταχειροκροτείται, σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει σαφώς πιο θερμό χειροκρότημα από τον Γιάννη Δραγασάκη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα το Μοσχάτο εν μέσω μιας περιόδου, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε εκ νέου το σενάριο των εκλογών στην επικαιρότητα, εκτιμώντας ότι ακόμα και μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 μπορούν να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή η ΝΔ δείχνει ιδιαίτερη επιμονή στο να κεντράρει τις επιθέσεις της στην «έλλειψη ενιαίας στάσης στα εθνικά θέματα» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού του εταίρου, Πάνου Καμμένου. Ο πόλεμος φθοράς που εδώ και καιρό έχει εξαπολύσει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ η ΝΔ έχει ως αντικειμενικό στόχο τη δημιουργία κυβερνητικής κρίσης. Γι’ αυτό άλλωστε και στο Μοσχάτο επιμένουν καθημερινά στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κατηγορούν την κυβέρνηση για «αμηχανία» μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα.

Από την άλλη, το ταυτόχρονο άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο για «τα σταυροδρόμια μετά τις εκλογές» όσο και κυρίως για «τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε προχωρώντας προς τις εκλογές» έχει ως αντικειμενικό στόχο να στερήσει από τον Αλέξη Τσίπρα εφεδρείες, καθώς στη ΝΔ όχι μόνο δεν προσπερνούν, αλλά αντιθέτως, αξιολογούν ως προάγγελο εξελίξεων τη νευρικότητα και τις πρόσφατες δημόσιες προστριβές που υπάρχουν μεταξύ βουλευτών των ΑΝΕΛ και βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο το τελευταίο διάστημα την περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα η περίπτωση Σαββίδη γίνεται και ένα καταφύγιο για τη ΝΔ μπροστά στη χιονοστιβάδα των νέων αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών για το σκάνδαλο της Novartis όπου είναι καθημερινή η στοχοποίηση στελεχών της και ιδίως του Άδωνι Γεωργιάδη από το μέγαρο Μαξίμου.

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «πρωτεύει το κοινό αίτημα να μην περάσει ο καθεστωτικός αυταρχισμός» με την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε το Κίνημα Αλλαγής σε κοινό βηματισμό για την πτώση της κυβέρνησης στηρίζεται αφενός στην προσπάθεια να μπλοκάρει ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ προς την παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία, αφετέρου στη βασική παραδοχή που κάνουν στο Μοσχάτο, ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να καθοδηγήσει τις πολιτικές εξελίξεις με μοχλό το σκάνδαλο της Novartis για να βουλιάξει στη λάσπη ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής μέσω της στοχοποίησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα