Η Βουλή διέταξε βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η Βουλή διέταξε βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ιατρική γνωμάτευση αποφάνθηκε ότι ο Θ. Παπαδημητρίου που κατηγορείται για το σκάνδαλο της διαφημιστικής δαπάνης είναι ικανός να καταθέσει. Αν δεν προσέλθει την Τρίτη θα προσαχθεί βιαίως

Ύστατη προειδοποίηση στον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου να προσέλθει να καταθέσει την Τρίτη στη Βουλή, απεύθυνε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής μετά τη διαπίστωση ότι προφασίζεται ασθένεια για να αποφύγει να τοποθετηθεί.

Η Εξεταστική Επιτροπή έλαβε στα χέρια της γνωμάτευση της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, η οποία ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Παπαδημητρίου δεν αντιμετωπίζει κάποια ασθένεια που να τον εμποδίζει να καταθέσει, όπως προφασίζεται. Κατόπιν αυτού αποφασίσθηκε να του απευθυνθεί νέα πρόσκληση για κατάθεση με αυστηρή προειδοποίηση για την Τρίτη στις 11 το πρωί. Πάντως ο κ. Παπαδημητρίου, που αποτελεί μάρτυρα-κλειδί για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνεχίζει να θέτει νέα ζητήματα στην Εξεταστική Επιτροπή και αυτή τη φορά αιτείται να καταθέσει με τη συνδρομή «τεχνικού συμβούλου».

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης και οι βουλευτές της πλειοψηφίας αντέδρασαν έντονα στους ισχυρισμούς του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Έχουμε πειστεί ότι η άρνηση του κ. Παπαδημητρίου είναι προσχηματική και προσβλητική για τη Βουλή» είπε ο κ. Μπαλωμενάκης ενώ ο Σπύρος Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι ο κ. Παπαδημητρίου στην αρχή πρόβαλε νομικές προφάσεις και αργότερα ισχυρίστηκε ότι είναι ασθενής. «Ως εδώ και μη παρέκει ο εμπαιγμός ! Του είπαμε να καταθέσει και τότε ανακάλυψε πρόβλημα υγείας. Δεν εμπαίζει μόνο το κοινοβούλιο, εμπαίζει και την κοινωνία» ανέφερε. Σε οξύτερο τόνο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θύμισε ότι ο κ. Παπαδημητρίου έχει παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο των διαφημιστικών δαπανών του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΜΜΕ που βάσει νόμου θα έπρεπε να δίνονταν δωρεάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα