Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Παρουσία Τσίπρα η δωρεά 200εκ. ευρώ για την υγεία

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Παρουσία Τσίπρα η δωρεά 200εκ. ευρώ για την υγεία
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής μνημονίου με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υγεία Facebook

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Πολιτεία θα φροντίσει ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο ή γραφειοκρατικό κώλυμα στην υλοποίηση του μνημονίου

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την υλοποίηση δωρεάς για την αναβάθμιση και ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα. Η δωρεά του ιδρύματος φαίνεται πως ανέρχεται στο ύψος των 200εκ. ευρώ.

«Θέλω από την πλευρά μου να δεσμευθώ ότι από την Πολιτεία θα γίνουν τα δέοντα ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό διαδικαστικό εμπόδιο ή γραφειοκρατικό κώλυμα, για την έγκαιρη και ολοκληρωμένη υλοποίηση όσων συνυπογράψαμε σήμερα», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θα επιδιώξουμε ως ελληνική κυβέρνηση τη στενή και παραγωγική συνεργασία, με τους ανθρώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθ’ όλη την πορεία των έργων».

«Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια αναφορά σε μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη πλευρά της σημερινής ημέρας που έχει και αυτή τη σημασία της. Περιποιεί τιμή για τη χώρα και το λαό μας, να έχει την εκτίμηση και το σεβασμό ανθρώπων που το έργο τους απολαμβάνει καθολικής διεθνούς αναγνώρισης και αποτελούν πρωτοπόρους στον τομέα τους. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο αρχιτέκτονας από τη Γένοβα, λοιπόν, θα είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή του στην κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα», παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα