“Ιερός” πόλεμος ΝΔ-Καμμένου για την “ορθόδοξη” ψήφο

“Ιερός” πόλεμος ΝΔ-Καμμένου για την “ορθόδοξη” ψήφο

Με το βλέμμα στραμμένο στους “εκ δεξιών” της ψηφοφόρους συνεχίζει να πολιτεύεται η ΝΔ, εξ ου και βασικός στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να “εκθέτει” τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο.

Η διεκδίκηση της ίδιας δεξαμενής ορθόδοξων και συντηρητικών ψηφοφόρων έφερε χθες την ΝΔ και τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. σε… παράλληλους δρόμους, καθώς αμφότεροι εξέφρασαν την διαφωνία τους με τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, πως “η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλωστε, εφαρμόζει ήδη την τακτική της “δεξιάς στροφής”, με στόχο να “οχυρωθεί” από τα δεξιά του και να μην αφήσει χώρο σε άλλα συντηρητικά κόμματα και σχηματισμούς που θα μπορούσαν, σε μία εκλογική αναμέτρηση, να στερήσουν από την ΝΔ υπολογίσιμα ποσοστά. Μάλιστα, με δεδομένο ότι επιτελικά “γαλάζια” στελέχη συνεχίζουν να εκτιμούν πως η οδός Πειραιώς θα μπορούσε να διεκδικήσει στις επόμενες εκλογές, οψέποτε κι αν αυτές γίνουν, ακόμη και την αυτοδυναμία, η “δεξιά στροφή” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσλαμβάνει στρατηγικά χαρακτηριστικά. Πολλώ δε μάλλον όταν ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεύρυνση προς το Κέντρο προσκρούει και σε σοβαρές εσωκομματικές αντιδράσεις, προερχόμενες κυρίως από την “καραμανλική” πτέρυγα.

Οξεία επίθεση

Τούτων δοθέντων, χθες η ΝΔ επιτέθηκε με δριμύτητα στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο για “παρωχημένο εθνικισμό” και από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για “ακροδεξιά ρητορεία”. “Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε  ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού,  παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.  Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα”, τόνισε χαρακτηριστικά η οδός Πειραιώς.

“Άμυνα” Καμμένου

Εκ των πραγμάτων, η προαναφερθείσα τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφερε σε δύσκολη θέση τον Πάνο Καμμένο, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απευθύνονται σε εκλογικό ακροατήριο με τις “ευαισθησίες” και τις ιδέες που εξέφρασε με την ανακοίνωσή της η ΝΔ. Για τον λόγο αυτό και παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου με την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφερθεί σε “βαθιές διαχωριστικές γραμμές” μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέλεξε να διαφωνήσει δημόσια με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος τυγχάνει κεντρικό και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. “Οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων”, υπογράμμισε μέσω twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, φιλοτεχνώντας εικόνα “εκφραστή” των “ορθόδοξων” ψηφοφόρων και θέλοντας να περιχαρακώσει τον ζωτικό πολιτικό χώρο του και να προστατεύσει το κόμμα του από την “επιχείρηση γοητείας” της “ορθόδοξης ψήφου” από την ΝΔ.

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα