Ηλίας Ψινάκης: Με αερόστατο στην αγκαλιά του Μπουτάρη

Ηλίας Ψινάκης: Με αερόστατο στην αγκαλιά του Μπουτάρη

Έναν πρωτότυπο τρόπο να προωθήσει την Αμφικτιονία αρχαίων πόλεων βρήκε ο Δήμαρχος Μαραθώνα που ξεκινά ταξίδι με αερόστατο για τη συμπρωτεύουσα (vid)

Ο Ηλίας Ψινάκης ιπτάμενος… για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Μαραθώνα μηχανέυτηκε έναν έξυπνο τρόπο να δημιουργήσει “σούσουρο” γύρω από το όνομά του και έτσι να προκαλέσει συζήτηση γύρω από τα θέματα που θέλει να προωθήσει. Ο κ. Ψινάκης ξεκινά το πρωί της Πέμπτης το ταξίδι με αερόστατο, ευτυχώς όχι για το γύρω του κόσμου, αλλά από το Μαραθώνα στη Θεσσαλονίκη. Αιτία; Η υπογραφή στη συμπρωτεύουσα της Αμφικτιονίας αρχαίων πόλεων. “Είναι μια πάρα πολύ απλή σκέψη την οποία θα έκανα μόνο για τον Μαραθώνα, αλλά τελικά θα την κάνουμε για όλη την Ελλάδα. Είναι ένα δίκτυο πόλεων, σαν οργανισμός, το οποίο μπορεί να βοηθήσει πολύ όλους τους Δήμους με επενδυτές από την Κίνα, την ΕΕ, με πακέτα για αθλητισμό, τουρισμό, ΑμΕΑ, μάθηση, επικοινωνία” ανέφερε στους δημοσιογράφους για την πρωτοβουλία του που αγκαλιάστηκε από δεκάδες δήμους.

Πρόκειται για ένα δίκτυο μεταξύ φορέων που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες, όπως και την καθιέρωση κοινών προτύπων, αλλά και συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς. Κύριος στόχος είναι  η αξιοποίηση της Αρχαίας Πολιτισμικής Φιλοσοφίας και Παράδοσης.

Μια κίνηση που ενώνει όλους τους δήμους της χώρας

Ο Ηλίας Ψινάκης εξήγησε πως το δίκτυο αυτό έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον Κινέζων αξιωματούχων. “Επειδή το κράτος δεν έχει λεφτά και τα πράγματα υπάρχει περίπτωση να μείνουν έτσι ή να γίνουν χειρότερα, εγώ προσπαθώ αυτά που θα έκανα για το Μαραθώνα να τα κάνω για όλους τους δήμους. Ήδη οι Κινέζοι έχουν ενδιαφερθεί, να επενδύσουν σε εμπόριο, επικοινωνία τουρισμό”.

Η προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές του έτους, όταν και εκπρόσωποι του Μαραθώνα ενημέρωσαν τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή για την Αμφικτιονία, ο οποίος και τους δήλωσε πως θα στηρίξει την προσπάθειά τους με κάθε τρόπο. Οι πρώτες υπογραφές Πρωτοκόλλου συνεργασίας για Δήμους, Περιφέρειες και Πολιτιστικούς Φορείς έλαβε χώρα στο μουσείο της Ακρόπολεις για φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη Νότια Ελλάδα και τα νησιά, ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσει παρόμοιο Πρωτόκολλο και για τη Βόρεια Ελλάδα.

Το έντονο ενδιαφέρον της Κίνας

“Πριν καλά συσταθεί η συμφωνία της Αμφικτυονίας στη Βόρεια Ελλάδα, οι Κινέζοι, το Κινεζικό Επιμελητήριο και ειδικά ο Κινέζος πρέσβης, ο οποίος με βοηθά πάρα πολύ σε αυτό, έχει επικοινωνήσει με τη Σπάρτη, την Ολυμπία, τώρα με τη Θεσσαλονίκη, με το Μαραθώνα” ανέφερε ο Ηλίας Ψινάκης στην ερώτηση κατά πόσο προσελκύει η κίνηση αυτή το ενδιαφέρον επενδυτών του εξωτερικού.

Άλλωστε, ο Δήμαρχος Μαραθώνα έχει ήδη προσεγγίσει ανθρώπους από το εξωτερικό με τους οποίους αναμένεται να συναντηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα: “Αν φτάσω στη Θεσσαλονίκη, την επομένη φεύγω για το Πεκίνο, με έχει καλέσει η κυβέρνηση με όλους του Δημάρχους εκεί, γιατί έχουν και οι Κινέζοι κάτι αντίστοιχο” ανέφερε, σημειώνοντας πως το ενδιαφέρον είναι ζωηρό.

“Προσπαθώ να έχω επενδυτές από το εξωτερικό γιατί δεν μπορείς να περιμένεις από το κράτος. Έχω βέβαια την αμέριστη συμπαράσταση των υπουργείων και του Εσωτερικών και του Πολιτισμού και του Τουρισμού. Έχουν έρθει πολλοί επενδυτές” τόνισε. Μια ματιά στο προσωπικό του προφίλ στο instagram πάντως επιβεβαιώνει πως ο Δήμαρχος έχει συχνές επαφές με Κινέζους, Νοτιοαφρικανούς και Σαουδάραβες αξιωματούχους.

Ταξίδι με αερόστατο

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες του ταξιδιού, ο Ηλίας Ψινάκης εξήγησε πως αν όλα πάνε καλά το αερόστατο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής. “Αυτό εξαρτάται από τον αέρα, τώρα ας πούμε που έχει νοτιά θα πάει μόνο του. Θα ταξιδέψουμε ώσπου να δύσει ο ήλιος και τότε προσγειώνεται σε ένα χωράφι και με το που ξημερώνει ξεκινά πάλι. Ο πιλότος υπολογίζει στις 11.00 να είμαστε στην αγκαλιά του Μπουτάρη” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Δεν φοβάμαι. Τι να φοβάμαι;” αποκρίθηκε σε ερώτηση αν τον τρομάζει η ιδέα του αερόστατου. Μαζί του στο καλάθι του αερόστατου θα βρίσκονται δυο πιλότοι και ένας άνδρας της ασφάλειάς του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα