Ηλιόπουλος για πλειστηριασμούς: Τα ΜΑΤ δεν τα είδαμε; Θα δώσουμε τη μάχη στα δικαστήρια

Ηλιόπουλος για πλειστηριασμούς: Τα ΜΑΤ δεν τα είδαμε; Θα δώσουμε τη μάχη στα δικαστήρια

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Πιτσιόρλα. “Σώσαμε επτά από τα δέκα ακίνητα από πλειστηριασμούς, θα σώσουμε και τα άλλα τρία με το κορμί μας μέσα στα δικαστήρια”, είπε

Αυτοκριτική για τον επικοινωνιακό χειρισμό όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, αλλά και για τη μη ψήφιση κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο των συλλογικών συμβάσεων, έκανε μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, εκτοξεύοντας ευθείες βολές κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, στον οποίο είχε επιτεθεί εμμέσως νωρίτερα και η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

“Το κόμμα πρέπει να είναι ενιαίο και μαζικό αλλά καλό είναι αυτό να μη το θυμόμαστε μόνο στα συνέδρια. Κρίνεται πρώτα στις μάχες, όταν πρέπει να υπερασπιστούμε το Φίλη ή το δημοψήφισμα. Κορυφαία στελέχη τότε τους ψάχναμε να κάνουν μία δήλωση, αλλά ή ήταν στα γραφεία τους ή έκαναν δηλώσεις κόντρα”, είπε.

Συμφώνησε ότι “πρέπει να φτιάξουμε ένα κόμμα με συμμετοχή και δημοκρατία” αλλά σημείωσε “να είμαστε ειλικρινείς, για να μπει κανείς στο κόμμα πρέπει να ξέρει ότι η άποψη του μετράει. Και μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει κανείς γιατί ενώ ήταν ομόφωνη η απόφαση να ψηφιστούν οι συλλογικές συμβάσεις δεν ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “δημοκρατία στο κόμμα σημαίνει ότι η γραμμή βγαινει από διαδικασίες και όχι από συνεντεύξεις στα Νέα της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ που θέλει να ποδηγετήσει το κόμμα, να αλλάξουμε τη γραμμή μας για τις ιδιωτικοποιήσεις. Εάν αλλάξει η γραμμή θα το κρίνει το συνέδριο”.

Ο κ.Ηλιόπουλος ήταν αιχμηρός και για το θέμα των πλειστηριασμών, καθώς υποστήριξε ότι “το κόμμα έχει γίνει ένα γραφείο τύπου που λέει ότι η συμφωνία αυτή που φέραμε είναι η καλύτερη” και σχολίασε καυστικά: “Τα ΜΑΤ που είδαμε μάλλον δεν τα είδαμε και όσοι τα λένε αυτά είναι προβοκάτορες και εχθροί του λαού”.

Υποστήριξε στη συνέχεια ότι “’Ένα αριστερό κόμμα λέει ότι η συμφωνία αυτή έσωσε πολλούς από τους πλειστηριασμούς, όχι όμως όλους. Από τα δέκα σπίτια σώσαμε τα επτά, τα υπόλοιπα τρία θα τα σώσουμε με το κορμί μας μέσα στα δικαστήρια, σπάζοντας τους πλειστηριασμους γιατί αυτό σημαίνει αριστερό κόμμα”.

Η αναφορά αυτή ερμηνεύθηκε ως διαφωνία με την τακτική υπεράσπισης των δυσάρεστων πτυχών της συμφωνίας και μήνυμα ότι δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκχωρεί την κινηματική δράση, η οποία άλλωστε τον είχε αναδείξει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα