Ήσυχος: Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τον αφοπλισμό της χώρας

Ο Πρόδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο Πρόδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα για περικοπές μισθών και δαπανών στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Έκανε λόγο για φήμες που έχουν στόχο την "απαξίωση της μάχης, που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, ενάντια στα μνημόνια"

Κατηγορηματικά διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, δημοσιεύματα, σε διεθνή και εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, «τα οποία επικαλούνται δήθεν προτάσεις και σχέδια για περικοπές μισθών στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και άλλων δαπανών που συνδέονται με την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

«Δεν υπάρχουν ούτε πρόκειται να υπάρξουν τέτοιες προτάσεις. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ανυπόστατα, υποβολιμαία και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες» αναφέρει ο κ. Ήσυχος, σε σχετική δήλωσή του. «Εντάσσονται στη στρατηγική απαξίωσης της ελληνικής κυβέρνησης και της μάχης που δίνει για τον απεγκλωβισμό της ελληνικής κοινωνίας από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης. Δεν πρόκειται δεν δεχθούμε μέτρα που εντείνουν την καταστροφική πορεία των μνημονιακών πολιτικών» επαναλαμβάνει.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τον αφοπλισμό της χώρας, που θα βάλει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία, την κυριαρχία της και την ύψιστη αποστολή που επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο κάτω από ειδικές συνθήκες οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων» προσθέτει ο υπουργός.

SHARE: