Και η ΝΔ ‘γιορτάζει’ τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Και η ΝΔ ‘γιορτάζει’ τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Ο Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής για να καταγγείλει την "επιζήμια διετία Τσίπρα" και να προβάλλει τη ΝΔ ως εναλλακτική λύση

Τα δικά τους δεύτερα γενέθλια για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν προετοιμαστεί να γιορτάσουν στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα θα αξιοποιήσει τη σημερινή συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ για να αναφερθεί στην «πιο αδίστακτη και πιο επιζήμια κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα» κάνοντας το δικό του απολογισμό για τη διετία Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

Ήδη από χτες το βράδυ το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντανακλάται στο γεγονός ότι το σύνολο των στελεχών και των βουλευτών της ΝΔ ακολουθούν στα social media το hasdag «δύο χρόνια ΧΩΡΙΣ μνημόνια» προκειμένου να επικοινωνήσουν τα ειρωνικά και σκωπτικά σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ μηνύματα του βίντεο που έφτιαξε η «ομάδα αλήθειας» και περιέχουν τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν αναλάβει πρωθυπουργός.

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη προϊδεάζουν για μια πολύ «σκληρή ομιλία»  σήμερα από τον πρόεδρο της ΝΔ κατά τις εργασίες της πολιτικής επιτροπής στις 4μμ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει αναλυτική αναφορά στη διετία Σαμαρά (2012-2014) εξηγώντας ότι «θα είχαμε βγει από την κρίση εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε προκαλέσει εκλογές». Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εξηγήσει λεπτομερώς την άποψη της ΝΔ για το κόστος που υφίσταται η οικονομία από την παραμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και θα επιμείνει στο αίτημά του για εκλογές.

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να δώσει δείγμα των προθέσεών του από τις παρεμβάσεις του τις τελευταίες μέρες θέτοντας το δίλημμα «ή με τον Τσίπρα ή με τη χώρα» και κάνοντας άνοιγμα στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους νέους καλώντας τους να ακούσουν την πολιτική πρόταση της ΝΔ.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αναμένεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλέσει τόσο τους Νεοδημοκράτες όσο και τους πολίτες που δεν ανήκουν στη ΝΔ να σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση και να εκφράσουν την «Ελλάδα που θέλει να πάει μπροστά» καθώς όπως θα τονίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η ΝΔ είναι η μόνη εναλλακτική πολιτική δύναμη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα