Κάλαντα στον Παυλόπουλο με μαντινάδα για τον Ερντογάν

Κάλαντα στον Παυλόπουλο με μαντινάδα για τον Ερντογάν
ΑΘΗΝΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ''ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ'' ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλλαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο πριν από λίγη ώρα, ενώ ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης επέλεξε μια ξεχωριστή μαντινάδα με ιδιαίτερη αναφορά στον Ταγίπ Ερντογάν

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος άκουσε το πρωί τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και αντάλλαξε ευχές για τις άγιες ημέρες, ενώ ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης επέλεξε μια μαντινάδα με αναφορές στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για να ευχηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Ο πρόεδρος της γείτονος μας έχει πια τροζάνει και μας κουνά το δάχτυλο δείχνοντας τη Λωζάννη. Μα πρέπει μια απάντηση ξεκάθαρη να πάρει, πως το Αιγαίο το βαστούν οι Έλληνες φαντάροι”, ήταν η μαντινάδα που είπαν οι Κρητικοί στον κ. Παυλόπουλο.

Ειδικότερα, κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλλαν η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά και ακολούθησαν το Λύκειο Ελληνίδων, η Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι Θρακιώτες Αθηνών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κ. Κανάρης» και Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς Ευβοίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες Περιφέρειας Άρτας» και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον πρόεδρο της Βουλής

Παραδοσιακά κάλαντα άκουσε σήμερα και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης καθώς και οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Κρεμαστινός και Σπύρος Λυκούδης.

Την αρχή έκαναν τα νήπια του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Βουλής και ακολούθησαν τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, κατακλύζοντας το ελληνικό Κοινοβούλιο με παιδικές φωνές.

Στη συνέχεια οι Βρακοφόροι της Κρήτης, για 17η συνεχόμενη χρονιά, συνοδεία λύρας και παραδοσιακής ορχήστρας, είπαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Μεγαλονήσου και χόρεψαν κρητικούς χορούς.

Τα παραδοσιακά κάλαντα συνέχισαν οι μικροί χορωδοί του Λυκείου των Ελληνίδων ενώ το πρόγραμμα των καλάντων έκλεισαν τα παιδιά της Γέφυρας Ζωής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία, αξιοπρέπεια και προσδοκίες, κυρίως για τα νέα παιδιά, και εξέφρασε την ελπίδα «να πάνε όλα καλύτερα τη χρονιά που έρχεται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα