Κάλυψη Σκουρλέτη στο ΚΑΣ για τη νέα αναβολή στο Ελληνικό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ. (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ. (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

‘Οι αρχαιολόγοι μάχονται για την υπεράσπιση της χώρας’ είπε ο υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή και χαρακτήρισε «ντροπή» όσα γράφονται σε μερίδα του Τύπου κατά του ΚΑΣ

Ασπίδα στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να αναβάλει για τρίτη φορά την πολυαναμενόμενη κρίση του σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό παρέσχε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μάλιστα, χαρακτήρισε «ντροπή» τα όσα γράφονται σήμερα σε μερίδα του Τύπου εις βάρους του ΚΑΣ και κατήγγειλε προσπάθεια υπονόμευσης «μιας από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του Δημοσίου». «Σε αυτήν τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο» δήλωσε.

Υποκριτική η στάση της ΝΔ για τις επενδύσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε, όμως, και οξύτατη επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση τους τόσο στην επένδυση στο Ελληνικό όσο και στις Σκουριές. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι στο παρελθόν ο κ. Μητσοτάκης «είχε ξεναγηθεί στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση» όπου είχε μιλήσει για «παραδεισένιο δάσος» και είχε ανακοινώσει ότι θα έκανε τα πάντα για να εμποδίσει «την καταστροφική επένδυση». Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ταχθεί κατά της επένδυσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Να αποπεμφθεί η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού

Σπίρτζης: To Ελληνικό θα προχωρήσει

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου: Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί κωλυσιεργίες

ADVERTISING

SHARE: