Κάμερον εναντίον Κόρμπιν για τον Βαρουφάκη

Κάμερον εναντίον Κόρμπιν για τον Βαρουφάκη

Και επίσημα πλέον στην Αγγλία τσακώνονται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας. Η απάντηση Βαρουφάκη (Vid)

Σφοδρή επίθεση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον εναντίον του επικεφαλής των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, για την επιλογή του Γ. Βαρουφάκη ως οικονομικού συμβούλου του κόμματος.

Μιλώντας την Τρίτη στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο Κάμερον επιτέθηκε στον Κόρμπιν αναφέροντας:

“Επειδή διαβάζω τακτικά την εφημερίδα “Islington Tribune” μπορώ να ανακοινώσω στο Κοινοβούλιο τον τελευταίο οικονομικό σύμβουλο του Κόρμπιν,τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών που διέλυσε την οικονομία της χώρας του. Αυτή είναι η πολιτική των Εργατικών με δύο λόγια: Ακρόπολη τώρα”.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν νωρίτερα και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικός Τζορτζ Όσμπορν, για τη συνεργασία του πρώην υπουργού Οικονομικού Γιάνη Βαρουφάκη και του δημοσιογράφου Paul Mason με τους Εργατικούς.

“Ειλικρινά το γεγονός ότι οι Εργατικοί έχουν σύμβουλο τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον επαναστατικό μαρξιστή παρουσιαστή Paul Mason δεν μου δείχνει ότι έχουν απάντηση στην οικονομική ασφάλεια. Υποθέτω ότι τους διάλεξαν επειδή ο πρόεδρος Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους απασχολημένος”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο βρετανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια συζήτησης για την υγειονομική περίθαλψη των παιδιών.

Η απάντηση Βαρουφάκη

Σε δηλώσεις του στο Newsweek, ο πρώην υπ. Οικονομικών της Ελλάδας, είπε: “Ποτέ δε μου ζητήθηκε να γίνω σύμβουλος των Εργατικών. Το να στηρίζεις ένα κόμμα, είναι κάτι άλλο. Είμαι ενεργός με το DiEM25 και η δουλειά μου δεν είναι να είμαι σύμβουλος άλλων πολιτικών. Αλλά δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη δεν οδηγεί πουθενά. Οι ασκούμενες πολιτικές δεν προκύπτουν με τρόπο δημοκρατικό. Η λιτότητα είναι σύμπτωμα ενός ατέρμονου κύκλου. Αυτό εξαπλώνεται σε όλη την Ευρωζώνη, αλλά ακόμη και στη Βρετανία. Το Εργατικό Κόμμα πρέπει να εστιάσει στις επενδύσεις, πώς θα προσελκύσει περισσότερες για ανάπτυξη. Με νέες τεχνολογίες και με εργασιακές θέσεις υψηλής ποιότητας. Με επενδυτική τράπεζα που θα στηρίζεται στα δικά της ομόλογα”.

Πηγή βίντεο: RT UK

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα