Καμίνης: Ενωμένη παράταξη, νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Καμίνης: Ενωμένη παράταξη, νέο κοινωνικό συμβόλαιο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΤΙΑ Eurokinissi

Τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς, σε περίπτωση που είναι ο νέος ηγέτης της, έδωσε στην δημοσιότητα ο Γιώργος Καμίνης

Τις προτάσεις του για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Καμίνης, δηλώνοντας ότι θα παλέψει να ενώσει και να μεγαλώσει την παράταξη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, έθεσε ως προτεραιότητα για τον ίδιο και την παράταξη την σύναψη ενός “νέου κοινωνικού συμβολαίου”, ώστε να καταστεί δυνατή η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Υποστήριξε πως οι λέξεις “νέες δυνατότητες και οι νέες ανισότητες”, είναι αυτές που θα σηματοδοτήσουν την νέα εποχή.

Άμεση πρόθεση του, είναι η υπέρβαση των πολιτικών διλημμάτων που -όπως υποστήριξε- ανήκουν στο παρελθόν, όπως αυτά του δημοσίου-ιδιωτικού, μεγάλου-μικρού κράτους, «μνημόνιο- αντιμνημόνιο», «μεταρρυθμισμός-λαϊκισμός» ή «παλιό- νέο» και να εκπονήσει ένα “νέο πολιτικό προοδευτικό σχέδιο που θα νοηματοδοτεί εκ νέου τη δημοκρατία, αναζωογονώντας τις έννοιες της ελευθερίας, της ισότητας, και της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Ανφέρθηκε επίσης στη νέα οργανωτική δομή που θα πρέπει να έχει η παράταξη, μακριά από “κάθε λογής παλαιοκομματισμό και προσωποκεντρικές δομές, ώστε να μεταβούμε σε ένα κόμμα αρχών και αξιών, αφήνοντας πίσω τις κλειστές δομές”, δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες και πλατφόρμες ψηφιακής επικοινωνίας και άρα, υπέρ της ηλεκτρονικής συμμετοχής στην επικείμενη ψηφοφορία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πρόσωπα που θα αξιοποιήσει σε περίπτωση που τελικά είναι ο νικητής της εσωκομματικής κούρσας, δηλώνοντας ότι “Θα εμπιστευθώ πρόσωπα με θετική κοινωνική αναφορά, πρόσωπα που θα πρεσβεύουν ένα νέο ήθος, πρόσωπα που έχουν ένα δημόσιο λόγο βασισμένο σε αρχές και αξίες. Θα ενώσω το παλιό με το νέο, με ανθρώπους που θα υπηρετήσουν έναν κοινό αξιακό κώδικα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα